Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 

Τα παιδιά, οι γονείς και οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν την σχολική χρονιά 2017-2018 κάνοντας μια σχολική γιορτή στην οποία περιέλαβαν παρουσιάσεις από σχεδόν όλα τα προγράμματα του σχολείου.

Αρχικά η διευθύντρια Ευγενία Λουμπαρδιά παρουσίασε τις δράσεις του σχολείου και τις διακρίσεις του σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς καθώς και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουν αρκετά παιδιά δηλαδή τις ομάδες προγραμματισμού, εθελοντισμού, δημοσιογραφίας, θεατρικού και πειραμάτων.
Απονεμήθηκαν, στην συνέχεια, βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς των Μαθηματικών και της Φυσικής ή έλαβαν μέρος στο θεατρικό και στην παρουσίαση Πειραμάτων Φυσικής στο Athens Science Festival.
Η θεατρική ομάδα παρουσίασε παράσταση «Ενας γλάρος με φουρτούνες» η οποία έχει αποσπάσει τα βραβεία καλυτερης μουσικής επένδυσης και καλύτερης χορογραφίας στον διαγωνισμό «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το θέατρο».Το θεατρικό αυτό έργο γράφτηκε από την καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη ενώ την σκηνοθεσία την έκανε η καθηγήτρια Ζαφειρία Παπαδημητρίου.
Παράλληλα λειτούργησαν και δύο εκθέσεις, με δημιουργίες των παιδιών στα μαθήματα των  Καλλιτεχνικών και της Τεχνολογίας. Έργα των μαθητών που γνώρισαν και θαύμασαν άμεσα οι γονείς, αφού φτιάχνονται στο σχολείο!
Η χορευτική ομάδα του σχολείου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας με την φροντίδα της καθηγήτριας Χρύσας.Γεωργακάκη και χειροκροτήθηκαν από όλους. Έπειτα παρασυρόμενοι από τα παιδιά των παραδοσιακών ανέβηκαν αρκετοί στη σκηνή και χόρεψαν ικαριώτικο και χασαποσέρβικο. Στη συνέχεια χόρεψαν σε πιο  σύγχρονους ελληνικούς ρυθμούς, όπως  το τραγούδι «Λιωμένο παγωτό» του ελληνικού συγκροτήματος «Ξύλινα Σπαθιά». Όσοι δεν χόρευαν συμμετείχαν χτυπώντας συνεχώς παλαμάκια, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο γιορτινή και χαρούμενη.
Ο Σύλλογος γονέων συμμετείχε στην γιορτή φροντίζοντας την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και προσφέροντας νόστιμα εδέσματα και χυμούς για τους παρευρισκόμενους.
Όλοι αποχώρησαν ευχαριστημένοι για την θαυμάσια βραδιά που πέρασαν.

Μαρία Σιαπατόρη

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ


Οι αρχές του δήμου και του σχολείου

Το  νετάρισμα των διχτυών

«Ένας γλάρος με φουρτούνες»

Η ρύπανση και η υπεραλίευση είναι πρόβλημα που έχει λύση...

Η θεατρική ομάδα επί σκηνής 
Εμφανής η αγωνία της σκηνοθέτιδος... 
Τεχνολογικά δημιουργήματα
Πλούσια και γευστικά τα εδέσματα
Οι υπεύθυνοι των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών της Δ' Διεύθυνσης
Η αρμονία είναι εμφανής...

...όπως η λεβεντιά και η χάρη


Η καλλιτεχνία είναι έκδηλη

Σε ποικίλες τεχνικές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου