Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Νεανικοί λόγοι για να τους επισκεφτείτε... (2/18)

ΠΑΞΟΙ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Οι Παξοί βρίσκονται στο Ιόνιο πέλαγος και περιλαμβάνουν την νήσο Παξός, το σε μικρή απόσταση από αυτή, νησάκι Αντιπαξός, καθώς και την βραχονησίδα Δασκαλιό. Σύμφωνα με την μυθολογία, το νησί του Ποσειδώνα, είναι ένας πραγματικός παράδεισος, κατάφυτος κυρίως από ελαιώνες, αν και πετρώδης, το δε παραγόμενο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό.

Αξίζει να σημειωθεί, το 1819, όταν οι Άγγλοι πώλησαν στον Αλή πασά την αντικρινά ευρισκόμενη Πάργα (12 μίλια), οι Παξινοί εδέχθησαν με φιλανθρωπία του Παργινούς που κατέφυγαν στο νησί τους. 
Υπάρχουν όμως και νεανικοί  λόγοι για να επισκεφτείτε τους Παξούς:
  • Για όσους προτιμούν να γευτούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τα χαρακτηριστικά κτίρια και χρώματα, που σε παραπέμπουν σε παλαιά εποχή να επισκεφτούν την Γάιο, την πρωτεύουσα του νησιού.
  • Αξίζει να γνωρίσεις και να κολυμπήσεις στις εξωτικές παραλίες με τα διάφανα τιρκουάζ νερά.
  • Να εξερευνήσεις τα καταπράσινα γραφικά χωριουδάκια.
  • Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις και να δεις εκθέματα από την ιστορία του νησιού, υπάρχει το Μουσείο Παξών, που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο.
  • Να απολαύσεις ένα γεύμα ή δείπνο, ανάμεσα στα στενάκια του Γάιου ή και με θέα το πανέμορφο λιμάνι του Λογγού.
  • Ενδιαφέρουσα είναι η δυτική πλευρά του με τους κατακόρυφους γκρεμούς, τα σπήλαια και τις θαλάσσιες αψίδες. Στην σπηλιά που βρίσκεται κάτω από από τον οικισμό Βασιλιάτικα ήταν κρησφύγετο του υποβρύχιου Παπανικολής κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου.
  • Επιπλέον η ησυχία, από θορύβους, στους Παξούς δεν λειτουργεί απογοητευτικά, αλλά αντιθέτως σε ευχαριστεί!


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥ

ΣΣ. Η πρόταση της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου