Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Αμαξίδια ΑΜΕΑ

Μαζεύω καπάκια μοιράζω χαμογελά

Υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητα μας. Τους συναντάμε στον δρόμο. Άλλοι είναι από τότε που γεννήθηκαν και άλλοι από ατύχημα. Πολλές φορές τους βλέπουμε και αναρωτιόμαστε: «Τι θα μπορούσα να κάνω εγώ για να βοηθήσω έναν ανάπηρο;».
Η δημοσιογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας κάνει μια πράξη αγάπης προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην οποία μπορείς και εσύ να  βοηθήσεις!  Είναι πολύ απλό. Παραδίνεις στον χώρο της διεύθυνση, στον ειδικό κάδο, τα πλαστικά καπάκια (όσα έχεις μαζέψεις) τα οποία δίδονται σε Συλλόγους που τα αξιοποιούν για να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια. 
Τα πλαστικά καπάκια που συλλέγονται είναι από μπουκάλια νερού, συσκευασίες γάλακτος ή χυμών, απορρυπαντικών και πολλών άλλων προϊόντων. Είναι τα σχετικά μικρά καπάκια, τα οποία αν πεταχτούν σε κάδο ανακύκλωσης λόγω του μεγέθους τους καταλήγουν στις χωματερές.
Φέτος συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 350 κιλά πλαστικά καπάκια τα οποία προσφέρθηκαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ». Η προσπάθεια αυτή έλαβε και τον αναλογούντα Έπαινο!
Η συλλογή πλαστικών καπακιών έχει διπλή αποστολή, βοηθούνται συνανθρώποι μας να αποκτήσουν αμαξίδιο, απαραίτητο μέσο στην μετακίνησή τους, στην κοινωνικοποίησή τους. Παράλληλα ανακυκλώνονται πλαστικά που θα επιβάρυναν το περιβάλλον!


Δημήτρης Παπαδόπουλος

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου