Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

70 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, 400 ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος  μετατρέπεται σε ένα τεράστιο χοροστάσι παραδοσιακών χορών και μουσικής,  την Παρασκευή (αύριο) 06 Ιουλίου, από τις 7:00 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο. Σε μια εκδήλωση, όπου το χθες συναντά το σήμερα, καθώς το Λύκειον των Ελληνίδων αφήνει τη σκηνή ενός θεάτρου και ξεδιπλώνει την τέχνη και την τεχνική του σε τέσσερα διαφορετικά υπαίθρια σημεία του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Τετρακόσιοι χορευτές απλώνονται στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στους Πίδακες Νερού και στο Ξέφωτο, χορεύοντας πάνω από 70 διαφορετικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και φορώντας τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες. Στην κορύφωση της δράσης, επισκέπτες και χορευτές ενώνονται στο Ξέφωτο σε έναν κύκλο ελληνικού χορού, στήνοντας ένα αληθινό γλέντι.
Στον Πύργο των Βιβλίων, μεταξύ 19.00-19.45, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από έμπειρες ενδύτριες τη διαδικασία που απαιτούνταν για να φορέσει κανείς τις εντυπωσιακές και πολύπλοκες ενδυμασίες που ανήκουν στην πλούσια ενδυματολογική συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων. 
Αναλυτικά το Πρόγραμμα βρίσκεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου