Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Νίτσα Τζώρτζογλου


ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΑΚΕΛΑ

Μια παρέα παιδιών αποφάσισαν με το κλείσιμο του σχολείου να κρατήσουν επαφή με την συμμαθήτρια τους που θα μείνει στην πόλη. Στέλνουν όλοι τους γράμματα στην Ελενίτσα, που διασκεδάζει με τις περιπέτειες των φίλων της.

Τα γράμματα των συμμαθητών της είναι ζωντανά, με πολλές λεπτομέρειες, άλλοτε διασκεδαστικές κι αστείες και άλλοτε συγκινητικές. Πάντα ενδιαφέρουσες, βοηθάνε την Ελενίτσα να περάσει ευχάριστα τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες στην πόλη.
Τα γράμματα των παιδιών αναφέρονται στο περιβάλλον, σε οικογενειακά γεγονότα, σε κοινωνικά προβλήματα κι όμορφες περιγραφές ελληνικής υπαίθρου. Το υπέροχο αυτό βιβλίο κλείνει με το τέλος των διακοπών και την συγκέντρωση της παρέας στα σκαλάκια του σχολείου. Όλα τα παιδιά είναι ευχαριστημένα με τις εμπειρίες τους κι αρχίζουν με αισιοδοξία κι ελπίδα την καινούργια χρονιά!
Πολύ ενδιαφέρον το περιεχόμενο του βιβλίου, επειδή είναι γεμάτο περιπέτεια και δημιουργεί το συναίσθημα της αγωνίας ως το τέλος.
[Εκδόσεις Κέδρος, σελίδες 132, έτος έκδοσης 1992]

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου