Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ζωντάνεψε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Η αυλή γέμισε με παιδιά που σε παρέες συζητούσαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Οι μαθητές της Α' τάξης είχαν ανάμικτα συναισθήματα, ήταν ενθουσιασμένοι που ήλθαν στο γυμνάσιο είχαν και άγχος για το νέο σχολικό περιβάλλον! Παραβρέθηκαν και αρκετοί γονείς μαθητών της Α’ τάξης. Στο βλέμμα τους διέκρινες συγκίνηση βλέποντας το παιδί τους να αλλάζει βαθμίδα εκπαίδευσης, να έχει μεγαλώσει.
Ο γνώριμος ήχος του σχολικού κουδουνιού σηματοδότησε την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Τα παιδιά παρατάχθηκαν ανά τάξη! Ο ιερέας τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού. Τελετή που παρακολούθησαν με τον πρέποντα σεβασμό όλοι οι παρευρισκόμενοι. Κορυφαία στιγμή για τα παιδιά ο ραντισμός τους με το αγιασμένο νερό.
Ο ιερέας, στην συνέχεια, διάβασε το μήνυμα του Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου προς τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα για το νέο σχολικό έτος. Η  Αντιδήμαρχος της Γλυφάδας, Σάσα Πατεράκη, αναφέρθηκε για έργα συντήρησης,  ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων . Τους μαθητές καλωσόρισαν από την εκπαιδευτική κοινότητα η γυμνασιάρχης Ευγενία Λουμπαρδιά και ο λυκειάρχης Κωνσταντίνος Τυροβολάς. 
Οι μαθητές στην συνέχεια κατανεμήθηκαν σε τμήματα και οδηγήθηκαν στις τάξεις τους, όπου τους δόθηκε και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ακολούθησε η παραλαβή των βιβλίων, ιδιαίτερα κοπιαστική για τους μαθητές της Α΄ τάξης, που είχαν την ευπρόσδεκτη συμπαράσταση γονέα ή μεγαλύτερου αδελφού.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο, με την προσδοκία η κοινή ευχή: «Καλή σχολική χρονιά», να ευοδωθεί!

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου