Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ


Ανταποκρίθηκαν οι γονείς, με πολυπρόσωπη παρουσία, στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για τις δύο ενημερωτικές συγκεντρώσεις, Α' και Β-Γ τάξεων, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Η Γυμνασιάρχης, Ευγενία Λουμπαρδιά, στην ομιλία της προς τους παρευρισκόμενους τόνισε την επιθυμία του σχολείου για συνεργασία με τους γονείς. Πληροφόρησε για   τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της πολιτείας άλλαξαν πολλά στην καθημερινότητα των γυμνασίων. Αναφέρθηκε στον θεσμοθετημένο ρόλο του Συλλόγου Γονέων και προέτρεψε τους γονείς να τον ενισχύουν με την συμμετοχή τους. 
Ειδικότερα, με έμφαση στους γονείς της Α’ τάξης, ενημέρωσε για τις  απουσίες, την έγκαιρη προσέλευση, τις  εκδρομές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα κινητά τηλέφωνα, την συμπεριφορά,  την επικοινωνία γονέων-σχολείου, τις  γραπτές δοκιμασίες, την πειθαρχία, τις κυρώσεις, τον σχολικό τροχονόμο, την εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι προσεγμένη χωρίς ακρότητες, στην συμμετοχή του σχολείου σε ευρωπαϊκούς και εθνικούς διαγωνισμούς και στις διακρίσεις που επιτεύχθηκαν, καθώς και στις ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου. 
Ο υποδιευθυντής Χρήστος Καραμέρος  αναφέρθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στις δυνατότητες αποχώρησης μαθητού πριν τη λήξη της λειτουργίας του σχολείου. Παρότρυνε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στην συμμετοχή στα εξωδιδακτικά προγράμματα του σχολείου διότι ενισχύουν την κοινωνικοποίηση τους. Ειδική αναφορά έκανε στον θεσμικό ρόλο των 5μελών των τμημάτων και στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο. 
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων Ιωάννης Μασμανίδης ζήτησε την συμμετοχή των παρευρισκομένων στην πλαισίωση του συλλόγου. Αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και στην συνεργασία του με το 15μελές, το σχολείο και τον δήμο. Τα οικονομικά, οι εισπράξεις από τις συνδρομές, αξιοποιήθηκαν με αποδέκτη το σχολείο και κατ΄ επέκταση τους μαθητές.
Στους γονείς της Α’ τάξης απευθύνθηκαν και οι παρευρισκόμενοι καθηγητές παρουσιάζοντας τα μαθήματα που διδάσκουν δίνοντας έμφαση στην παιδαγωγική προσέγγιση του μαθήματός τους, ώστε να επιτευχθεί ποιοτική μάθηση. 
Αρκετοί γονείς μετά το πέρας της συνάντησης δεν εγκατέλειψαν το σχολείο αλλά συνέχισαν τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας ενδιαφέροντα "πηγαδάκια" προβληματισμού και διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου