Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

ΣΟΦΙΑ

Αναφέρεται στην παιδική εργασία, δηλαδή στην εκμετάλλευση των παιδιών. Περιγράφει ένα επτάχρονο κοριτσάκι, την Σοφία, που πήγε να δουλέψει ως δουλάκι, στο σπίτι της οικογένειας Πολυχρονιάδη γιατί είχε χάσει τον πατέρα της και η οικογένειά της αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.
Η οικογένεια του Γιάννη και της Αγγελικής την αγάπησαν σαν δικό τους παιδί, δεν την ξεχώριζαν. Την βοηθούσαν να μάθει γράμματα και προσπαθούσαν να την κάνουν ευτυχισμένη, ώστε να μην της λείπει η οικογένειά της και το νησί της. Δεν της φέρθηκαν ποτέ άσχημα και ούτε την εκμεταλλεύτηκαν.
Όταν έφτασε ο καιρός να φύγει και να γυρίσει στο νησί της η Σοφία, η οικογένεια δεν ήθελε να την αποχωριστεί. Πήγαν στον τόπο της για διακοπές και για να μην χαθεί η σχέση μεταξύ τους, της ζήτησαν να τους βαπτίσει το μωρό. Και έτσι έζησαν ευτυχισμένοι...
Αισθάνεσαι διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη αξία έχει να δίνεις αγάπη στα παιδιά, να τα βοηθάς να γίνουν σωστοί άνθρωποι όταν θα βγουν στον πραγματικό κόσμο. 
 [Εκδότης ΠΑΤΑΚΗΣ, σελίδες 136, έτος έκδοσης 2012]
ΙΟΥΛΙΑ ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ


ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου