ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Βιωματικά αξιοπρόσεχτα σεμινάρια, βιωματικές ομάδες και συμβουλευτικές παρεμβάσεις πραγματοποιεί το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας (Κ.Π.Γ.) τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες κατοίκους ή εργαζόμενους της πόλης.
Έχουν σχεδιαστεί και πραγματοποιούν τα στελέχη του Κ.Π.Γ.: Μελίνα Χαρατσίδου (κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια) και Ελευθερία Καραντάνα (κοινωνική ανθρωπολόγο – ψυχοθεραπεύτρια).
Έχουν σχεδιαστεί και πραγματοποιούν τα στελέχη του Κ.Π.Γ.: Μελίνα Χαρατσίδου (κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια) και Ελευθερία Καραντάνα (κοινωνική ανθρωπολόγο – ψυχοθεραπεύτρια).
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται, κατα κανόνα, σε αίθουσα του Κέντρου Πρόληψης που βρίσκεται στην διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου & Ηρακλείου 19, 1ος όροφος. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 210-9601364 (πρωινές ώρες) και στο e-mail: kpglyfadas@gmail.com
Τα σεμινάρια και οι ομάδες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017 είναι οι εξής:
Βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης- ενηλίκων
➢ «Μηνύματα μιας ζωής με νόημα σε μια σύμπλοκη νέα πραγματικότητα» (5 Οκτωβρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Συγκρούομαι – σχετίζομαι. Μια σύγχρονη απειλή της ψυχικής ισορροπίας» (19 Οκτωβρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Αυτοάνοσα νοσήματα. Εστιάζοντας θετικά στον εαυτό μας» (2 Νοεμβρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Επάγγελμα γονιός. Η δυσκολία του μεγαλώματος» (16 Νοεμβρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Στρες. Φοβίες. Κρίσεις πανικού. Αλλάζοντας οπτική γωνία» ( 30 Νοεμβρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Παράλληλοι δρόμοι ή δρόμοι που τέμνονται;» (14 Δεκεμβρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Ψυχοπαθολογία της καθημερινότητας» (11 Ιανουαρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Ζευγάρι. Ο αρχιτέκτονας της οικογένειας» (25 Ιανουαρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Ξεριζωμός...πόνος...θλίψη...απογοήτευση μια διαγενεϊκή πραγματικότητα στην Ελλάδα» (8 Φεβρουαρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Προσχολική ηλικία και πρόληψη. Πώς στηρίζω το παιδί μου στο μεγάλωμά του» (22 Φεβρουαρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Πένθος. Μία ζωτική διεργασία ζωής» 8 Μαρτίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Λεκτική και μη λεκτική βία» (22 Μαρτίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Αντιμετωπίζοντας τις αγχώδεις διαταραχές στην εφηβεία» (5 Απριλίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Ο θυμός των παιδιών» (26 Απριλίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Θύμα – θύτης – σωτήρας» (10 Μαΐου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Εξαρτήσεις και εθισμός στο διαδίκτυο» (24 Μαΐου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ Γιορτή κλεισίματος τηςακαδημαϊκής χρονιάς 2016 – 2017, (7 Ιουνίου)
Βιωματικά σεμινάρια και ομάδες εκπαιδευτικών
Πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης, τη σχολική σύμβουλο α΄θμιας, την υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και τις υπεύθυνες αγωγής υγείας α΄θμιας και β΄θμιας. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να εξυπηρετεί ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
Η θεματολογία, σεμναρίων και ομάδων, είναι γύρω από τη διαχείριση της κρίσης και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στα παιδιά και στους έφηβους.
Βιωματικές ομάδες γονέων
● Δύο δίωρες εβδομαδιαίες βιωματικές ομάδες γονέων, οι οποίες είναι πραγματοποιούνται 10:00 - 12:00 το πρωί. Η μια γίνεται Δευτέρα και η άλλη Πέμπτη και ξεκινούν ξεκινάνε 10 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
● Βραχύχρονη βιωματική ομάδα γονέων με παιδιά στην εφηβεία 5 συναντήσεων.
● Βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, 10 με 12 το πρωί,κάθε Τρίτη. Έναρξη ομάδας 11 Οκτωβρίου.
Παρεμβάσεις- Συμβουλευτική
● Η εφαρμογή του προγράμματος: “Στηρίζοντας το παιδί στο πέρασμά του στην εφηβεία”.Το πρόγραμμα φέτος ξεκινά με την στ΄ ταξη του 1ου Δημοτικού Γλυφάδας, στις 20 Σεπτεμβρίου έως και 1 Νοεμβρίου.
● Παρεμβάσεις σε τάξεις δημοτικού – γυμνασίου- λυκείου μετά από αίτημα των συλλόγων διδασκόντων και του διευθυντή του σχολείου για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα ψυχικής υγείας.
● Συμβουλευτική: Βραχύχρονη συμβουλευτική 5 συναντήσεων για κατοίκους της Γλυφάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχέσεων, συμπεριφοράς, μαθησιακά, διαταραχών...
Προσοχή! Στο Κέντρο δεν γίνεται διάγνωση ή ψυχοθεραπεία. Γίνεται υποδοχή αιτήματος, συμβουλευτική, ψυχολογική εκτίμηση και παραπομπή όπου χρειασθεί.
Προσοχή! Στο Κέντρο δεν γίνεται διάγνωση ή ψυχοθεραπεία. Γίνεται υποδοχή αιτήματος, συμβουλευτική, ψυχολογική εκτίμηση και παραπομπή όπου χρειασθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου