«Με γεύσεις και χρώματα»
Η 8η Biennale μαθητικής ζωγραφικής έχει το θέμα «Με γεύσεις και χρώματα» και αφορά τη διατροφή μας, ως τέχνη και πολιτισμό, το στόλισμα των πιάτων, την ιεροτελεστία και τη σημασία των γευμάτων, τον τρόπο που μαγειρεύονται τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε χώρας.
Διοργανωτές είναι το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης, που μέσα από αυτόν το διαγωνισμό επιδιώκουν να δημιουργήσουν έργα που να καταγράφουν εικόνες από την ζωή μας σε ότι έχει σχέση με την διατροφή μας αλλά και εικόνες που έχουν προβληματισμό για το μέλλον της διατροφής στον πλανήτη μας.
Οι εμπνεύσεις έχουν μεγάλο εύρος, ώστε τα παιδιά δώσουν, όπως κατά κανόνα γίνεται, τις καλλίτερες απαντήσεις ή καταγραφές μέσα από τα έργα τους. Να γνωρίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας στις επόμενες γενιές. Ειδικότερα μπορούν να στοχαστούν, να σκεφτούν και να φανταστούν από ποικίλα θέματα, όπως:
- Σε ό,τι αφορά την διατροφή μας ως τέχνη και πολιτισμό το στόλισμα των πιάτων των τραπεζιών.
- Από την καλλιέργεια των πρώτων υλών.
- Ο τρόπος καλλιέργειας, η βιοποικιλότητα, οι καρποί και τα φυτά, που τρέφονται οι άνθρωποι στον πλανήτη, αποτελούν μια μοναδική παράσταση εικόνων.
- Από την καλλιέργεια, στο περιβόλι, τον κήπο, το χωράφι, τη συγκομιδή, είναι επίσης το ψάρεμα και το κυνήγι.
- Η χειρονακτική επεξεργασία ή τεχνική επεξεργασία παραγωγής μας φέρνουν στο πιάτο μας το καθημερινά το φαγητό μας.
- Το μαγείρεμα, οι μυρουδιές, οι γεύσεις αλλά και η διακόσμηση αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού των λαών της ανθρωπότητας.
- Το λιτό ή το πολύ πλούσιο τραπέζι ενώνει πάντα την οικογένεια την παρέα και μοιράζονται όλοι γύρο από αυτό τους καημούς και τις χαρές μεταξύ τους.
- Αυτή είναι μια γενική εικόνα του πολιτισμένου κόσμου αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γής που πεινάει και ζει κάτω από άθλιες συνθήκες φτώχειας.
- Η μεγάλη ανάγκη για τροφή οδήγησε τους επιστήμονες να παράγουν μεταλλαγμένα τρόφιμα που ανεξέλικτα μπαίνουν στο τραπέζι μας και δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η μεταλλαγμένη τροφή στον άνθρωπο.
- Ποιο να είναι άραγε το μέλλον της ανθρωπότητας στις επόμενες γενιές;
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μαθητές ηλικίας από 4 έως 17 ετών. Τα έργα πρέπει να ζωγραφιστούν επάνω σε καμβά ή χαρτί με διαστάσεις 50Χ50 ή 60Χ40 cm. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές. Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 30η Mαΐου. Προαιρετικά μπορούν να σταλούν και συνταγές της πατρίδας τους σε CD για να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο CD το οποίο θα συνοδεύει τον κατάλογο της 8η BIENNALE.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο e-mail: litamavrogeni@gmail.com και από το τηλέφωνο 25415 522228.
Οι όροι του Διαγωνισμού καθώς και τα στοιχεία που πρέπει να επισυναφθούν για κάθε έργο, βρίσκονται στην εγκύκλιο του διαγωνισμού (ΕΔΩ) και στην Προκήρυξη της 8ης Biennale (ΕΔΩ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου