Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Διατροφική αξία

Πατάτες σαν «τηγανητές»

Οι πατάτες είναι από τα δημοφιλή λαχανικά, ιδιαίτερα ως τηγανιτές οι οποίες έχουν το ελάττωμα να επιβαρύνονται σε λιπαρά και με θερμίδες. Οι ψητές αποτελούν ένα ποιοτικό τρόφιμο απαλλαγμένο από λίπος. Η πρότασή μας συνδυάζει τις αρετές της τηγανιτής ως προς την όψη και της ψητής ως τροφή με διατροφική αξία.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών,  βιταμινών του συμπλέγματος Β, και σε βιταμίνη C. Είναι σημαντική πηγή καλίου. Περιέχει, επίσης, μαγνήσιο, μαγγάνιο και σίδηρο. 

Υλικά
  • 5 – 6 μέτριες πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες όπως τις τηγανητές. Σε ένα μπολ βάζετε τις κομμένες πατάτες και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Σε ένα ταψί τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας και απλώνετε τις κομμένες πατάτες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στη λειτουργία grill στους 200 °C για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμες.

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου