Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Δραστηριότητες Συλλόγου Γονέων

 Προβλήματα Σχολικού Συγκροτήματος  3ου Γυμνασίου Γλυφάδας 

Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων με την οποία καταγράφει τα προβλήματα του Σχολικού Συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Παράλληλα ενημερώνει και την δραστηριότητα την οποία έχει αναπτύξει προς την επίλυσή τους, ιδιαίτερα με την πεζογέφυρα όπου εμπλέκονται δύο δήμοι με διαφορετική άποψη. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ο θάνατος ενός ήρωα

του Βασίλη Ραφαηλίδη*

tsokos-dolofonia-kapodistria
Σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου 1831 ( ή 27 Σεπτεμβρίου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο), έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.  

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Οι συνθέσεις τους

5ΜΕΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων του κάθε τμήματος του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την  Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Σύλλογος Γονέων 3ου Γυμνασίου

ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας απέκτησε νέα σύσταση, διότι η Γενική Γραμματέας Ματίνα Κοραή- Σιαπατόρη αποχώρησε αφού το παιδί της φοιτά πλέον στο Λύκειο. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και η εκπροσώπηση στην Ένωση Γονέων Γλυφάδας έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ανταποκρίθηκαν οι γονείς, σχεδόν στο σύνολό τους, στην πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για τις δύο ενημερωτικές συγκεντρώσεις, Α' και Β-Γ τάξεων, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΡΑΔΙΑ του ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2019

Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για ΣΕΝΑ!

Η μεγάλη  γιορτή  για  την  επιστήμη  και  την έρευνα, η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιείται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, πρωτοβουλία που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κόσμου με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ 5ΜΕΛΩΝ

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Η εκλογική διαδικασία για τα 5μελή συμβούλια των τμημάτων της νέας σχολικής χρονιάς στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας διεξάγεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ενδιαφέρει όλους τους γονείς

ΔΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δύο συναντήσεις πραγματοποιούνται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, η μία για τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης στις 17:30 και η άλλη για τους γονείς των μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης στις 18:40.  Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο Φυσικής-Χημείας.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Προσωπική μαρτυρία

Ποιον είχες δάσκαλο;
του Κώστα Γεωργουσόπουλου*

Παλιότερα η αγία τριάδα της ελληνικής επαρχίας κυρίως ήταν ο παπάς, ο δάσκαλος και ο γιατρός, αντίστοιχα για την ψυχή, τον νου και το σώμα. 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

"Κάμε τον άνθρωπο"

Πρώτη μέρα στο σχολείο
του Νίκου Καζαντζάκη*


Με τα μαγικά πάντα μάτια, με το πολύβουο, γεμάτο μέλι και μέλισσες μυαλό, μ’ έναν κόκκινο μάλλινο σκούφο στο κεφάλι και τσαρουχάκια με κόκκινες φούντες στα πόδια, ένα πρωί κίνησα για το σχολείο, μισό χαρούμενος, μισό αλαφιασμένος, και με κρατούσε ο πατέρας μου από το χέρι. Η μητέρα μου είχε δώσει ένα κλωνί βασιλικό, να τον μυρίζομαι, λέει, να παίρνω κουράγιο, και μου κρέμασε το χρυσό σταυρουλάκι της βάφτισής μου στο λαιμό.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 

Η φωτογραφία είναι ο συνδυασμός της τέχνης με την επιστήμη. Είναι η οπτική γωνία που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητα. Για την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας μίλησε ο κ.Κοντός στο πλαίσιο των μαθημάτων της Δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Στα μαθήματα αυτά συζητήθηκε η αξία και η ουσία της φωτογραφίας, πως να γίνει μια σωστή λήψη, πως χειρίζεται μια φωτογραφική μηχανή με τους διάφορους φακούς, αλλά και τα φίλτρα. 

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (14)

Java, Joystick,  JPEG (.jpg), Junk e-mail

Το Αλφαβητάριο του διαδικτύου (ΙΔ' μέρος) είναι ένα λεξικό το οποίο εξηγεί τους όρους που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για περιγραφή διαδικτυακών διαδικασιών που παράλληλα επεκτείνουν την κατανόησή τους. Είναι ταξινομημένες με το λατινικό αλφάβητο δίνοντας την αγγλική ορολογία που έχει επικρατήσει και στην συνέχεια τον Ελληνικό όρο που αντιστοιχεί.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

«Νοιάζομαι και δρώ»


ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τον τίτλο του «Σχολείου των πολιτών» έλαβε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας για τις δραστηριότητες της Ρητορικής και Περιβαλλοντικής ομάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της συνείδησης ενεργού πολίτη στους μαθητές.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ελένη Δικαίου


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ

Πίστευε ότι ήταν ο πιο ωραίος από όλους ο Πασπαρτού, ο γάτος. Θύμωσε και στεναχωρήθηκε όταν στις διακοπές το αφεντικό του τού είπε ότι τον αγαπάνε το ίδιο με την χελώνα  που εκεί βρήκαν. 

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μορφή των ελληνικών γραμμάτων


Οι δύο Ελλάδες του Νάνου Βαλαωρίτη


Μία εφόλης της ύλης συνέντευξη του σπουδαίου λογοτέχνη στο "Βήμα της Κυριακής" τον Δεκέμβρη του 2010, στον Γιάννη Μπασκόζο. Ο Νάνος Βαλαωρίτης μιλά για την κρίση, τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χώρο, τον ρόλο των διανοουμένων, τις ανακαλύψεις του σχετικά με τον Ομηρο.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Με σχολικά είδη

Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες

Σχολικά είδη για τους μαθητές της Γλυφάδας, που τα έχουν ανάγκη και αδυνατούν να τα προμηθευτούν, συγκεντρώνουν ο Δήμος με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ

 ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την φαινομενική καθημερινότητα του ωρολογίου προγράμματος. Εικόνα που δεν υπάρχει στην ζωή του σχολείου αφού παρεμβάλλονται  αργίες, διακοπές, εκδηλώσεις και εκδρομές !...

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο κουδούνι

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών ζωντάνεψαν το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο μετά την μελαγχολική σιωπή που το συνόδευε το χρονικό διάστημα της λήξης έως την έναρξη του σχολικού έτους. 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

«Σοφόν το σαφές»

Πώς να μιλούμε στα παιδιά για να μας ακούν

Εξαιρετική επιμορφωτική εκδήλωση που αφορούσε την αποτελεσματική και παιδαγωγική προσέγγιση της επικοινωνίας των εκπαιδευτικών προς τους μαθητές, φιλοξενήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της εισήγησης ήταν : «Πώς να μιλούμε στα παιδιά για να μας ακούν», που παρουσίασε η ειδική της φωνής και δημόσιας ομιλίας Νίνα Καλουτσά, διπλωματούχος καθηγήτρια όπερας και μουσικής δωματίου και κάτοχος Ms Καλών Τεχνών.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Mε βάση τις ανάγκες μου

Πως επιλέγω φορητό υπολογιστή (Laptop)
του Orven Shabani

Υπάρχουν πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών από διάφορους κατασκευαστές στην αγορά που ίσως να μας δυσκολεύει να επιλέξουμε ποιο είναι το καλύτερο για εμάς.
Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε μαζί τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του φορητού υπολογιστή, έτσι ώστε να αποφύγουμε σπατάλες.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Καλωσορίσατε!

  ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Οι διακοπές και τυπικά αποτελούν ανάμνηση από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου! Από τις 8:15 το πρωί, το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, αποκτά πάλι ζωή με την πρώτη κοινή συγκέντρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος 2019-2020. 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Έργα τουρκικού όχλου

Τα γεγονότα της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη
του Αλέκου Παπαδόπουλου*

Αποφεύγω συνήθως   την αναφορά στα Σεπτεμβριανά πρώτιστα γιατί έχουν γραφεί και έχουν λεχθεί σχετικά τόσα πολλά που επόμενο είναι αυτά που θα πω να αποτελούν μια τετριμμένη επανάληψη. Kαι κατά δεύτερο λόγο γιατί δεν νομίζω ότι ωφελεί σε κάτι το να ξύνεται επίμονα μια πληγή, που έτσι και αλλιώς μόνιμα θα αιμορραγεί.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ στο ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι κατασκευές στο μάθημα της Τεχνολογίας είναι έργο των μαθητών που πραγματοποιείται στο εργαστήριο του μαθήματος. Τα παιδιά προσεγγίζουν διαθεματικά το μελετώμενο θέμα, με γραπτή εργασία και παράλληλα το δημιουργούν χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Τεχνολογίας του 3ου Γυμνάσιου Γλυφάδας.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Αφιερωμένο στη «Λογοτεχνία επί σκηνής»

 48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου ξεκίνησε το 48ο Φεστιβάλ βιβλίου το οποίο θα διαρκέσει ως τις 16 Σεπτεμβρίου. Παρουσιάζονται χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι πρόσφατες αλλά και οι κυκλοφορούσες παλαιότερες εκδόσεις. 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (13)

ICQ, Identity theft, Inbox, Instant Messenging Programs (IM), Internet, Internet Relay Chat (IRC), Internet Service Provider (ISP), Intranet, ISDN

Το Αλφαβητάριο του διαδικτύου (ΙΓ' μέρος) είναι ένα λεξικό το οποίο εξηγεί τους όρους που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για περιγραφή διαδικτυακών διαδικασιών που παράλληλα επεκτείνουν την κατανόησή τους. Είναι ταξινομημένες με το λατινικό αλφάβητο δίνοντας την αγγλική ορολογία που έχει επικρατήσει και στην συνέχεια τον Ελληνικό όρο που αντιστοιχεί.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

70 ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τα πήγαν έξοχα οι απόφοιτοι του 3ου Λυκείου Γλυφάδας στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Από τους 75 μαθητές που έλαβαν μέρος οι 70 εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές. Το ποσοστό επιτυχίας είναι 93,34%, ιδιαίτερα υψηλό, συγκρινόμενο με το 77,62% το συνολικό ποσοστό επιτυχίας στις φετινές Πανελλαδικές! 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020


ΕΥΟΙΩΝΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ!

Ευχή μας, η σχολική κοινότητα (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), το νέο σχολικό έτος 2019-2020, να ανακαλύψει τον πιο δημιουργικό της εαυτό.