Vegan flatbreads
του Μάνου Δημητρούλη*
Φίλες μου, φίλοι μου, σας έχω την ιδανική συνταγή για το πιο εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και light συνοδευτικό για κάθε σας πιάτο! Αγαπημένα FLATBREADSSSSS… Εμπιστευθείτε με και θα δείτε ότι είναι από τα πιο νόστιμα και μάλιστα vegan flatbreads που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά για 4 flatbreads
140 γρ. φαρίνα
150 γρ. γιαούρτι αμυγδάλου ή καρύδας
αλάτι
Εκτέλεση 👨🍳
✅ Αναμειγνύουμε τη φαρίνα με το γιαούρτι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
✅ Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα ψωμάκια.
✅ Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-4 από την άλλη το κάθε flatbread
και..
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ💜
Διατροφικές πληροφορίες/ flatbread
Ενέργεια: 175 kcal
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.9 γρ.
Λιπαρά: 3.5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
🟣 Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να αντικαταστήσετε τα συσκευασμένα προϊόντα (τοστίγιες, αραβικές, ψωμί τοστ) μέσα στην εβδομάδα.
🟣 Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα flatbreads αντί για ρύζι, πατάτα, πουρέ και παξιμάδι σαν συνοδευτικό με τα φαγητά σας.
🟣 Αποτελούν εξαιρετική βάση για γλυκά και αλμυρά spreads σε πρωινά και σνακ.
👏👏👏👏
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου