ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ
του Μάνου Δημητρούλη*Το «σορμπέ», που ονομάζεται επίσης «παγωμένο νερό» ή «ιταλικός πάγος» είναι κατεψυγμένο επιδόρπιο που δεν περιέχει γαλακτοκομικά συστατικά. Σε αντίθεση με το «σερμπέ» που περιέχει.
Υλικά για 6 μερίδες
Μισό πεπόνι κομμένο και ξεφλουδισμένο
6 χουρμάδες ψιλοκομμένους
50 γρ. μέλι
5-6 καρύδια
Εκτέλεση
Κόβουμε μισό πεπόνι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέσα σε σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Αφαιρούμε το παγωμένο πεπόνι από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός. Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Καταναλώνουμε αμέσως αν επιθυμούμε (softserve) ή αδειάζουμε το μίγμα σε δοχείο για παγωτό και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε μια μπάλα σορμπέ και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 121 kcal
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
Υδατάνθρακες: 24.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.4 γρ.
Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΣΣ. Η εισαγωγή είναι της σύνταξης του Διαλείμματος
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου