Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 

Τα περισσότερα φρούτα που καταναλώνουμε αυτή την εποχή και όλο το καλοκαίρι, όπως είναι τα βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, κορόμηλα, αχλάδια, μούσμουλα έχουν κουκούτσια. Το απομεινάρι αυτό το πετάμε στα σκουπίδια, αφού δεν τρώγεται. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θράκης προτρέπει να τους δώσουμε αξία!... 
Το κουκούτσι είναι ο σπόρος για να μεγαλώσει ένα δένδρο. Είναι γενετικό υλικό που, αν εκτεθεί στα στοιχεία της φύσης, είναι πιθανόν να φυτρώσει, να μεγαλώσει, να καρπίσει και να δώσει όλα τα οφέλη που μπορούμε να πάρουμε από την παρουσία ενός οπωροφόρου δένδρου ή θάμνου. Με τα φρούτα του να δώσει τροφή σε ανθρώπους και άγρια ζώα. Να δώσει περισσότερο οξυγόνο από ότι η ποώδης βλάστηση. Η παρουσία δένδρων αντιστέφει την κλιματική αλλαγή που βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας, όπως έχει επισημανθεί από πολλούς επιστήμονες.
Για αυτό λοιπόν καλό είναι να το βάλουμε ως στόχο που υλοποιείται όλο το χρόνο. 
Όπως έχουμε βάλει στην ζωή μας τον διαχωρισμό των σκουπιδιών σε ανακυκλώσιμα και μη. Έχουμε ένα κουτάκι όπου μαζεύουμε τους σπόρους (κουκούτσια) των φρούτων που καταναλώνουμε. Στην συνέχεια όπως πηγαίνουμε κάπου με το αυτοκίνητό ή το ποδήλατο, τα διασκορπίζουμε σε μέρη ακαλλιέργητα όπου παρατηρούμε την απουσία δένδρων. Για τα υπόλοιπα αφήστε την φύση να φροντίσει. Τα πιο υγιή, δυνατά και ευπροσάρμοστα θα μεγαλώσουν.
Γι αυτό λοιπόν:
"ΣΚΟΡΠΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΣΕ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ"
Σίγουρα δεν θα φυτρώσουν όλα, αλλά και το 1% αυτών να φυτρώσει είναι πολύ καλύτερο από το να τα πετάμε στα σκουπίδια και να καταστρέφουμε γενετικό υλικό, που η βλάστησή του θα μπορούσε να κάνει τον πλανήτη μας καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου