Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025

Εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ισορροπημένη διατροφή

 ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
του Μάνου Δημητρούλη*

Τα καρότα προσφέρουν σημαντικά οφέλη  στην υγεία. Αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ισορροπημένη διατροφή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ειδικότερα ψημένα και με μέλι είναι η γευστική απόλαυση!

Υλικά για 4 μερίδες

6 καρότα
200 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. μέλι
χυμό από ½ πορτοκάλι
4 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα καρότα και με μαχαιράκι ξύνουμε το φλοιό τους έτσι ώστε να αφαιρέσουμε την περισσότερη φλούδα τους. Εναλλακτικά καθαρίζουμε κανονικά με
Σε ταψάκι βάζουμε τα καρότα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τρίβουμε το θυμάρι, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι αλάτι, πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε, προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά.
Γαρνίρουμε με έξτρα θυμάρι.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ανά μερίδα (1/2 συνταγής)

Ενέργεια: 239 kcal
Υδατάνθρακες: 37 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.3 γρ.
Λιπαρά: 7.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.4 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου