ΜΥΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΨΩΜΑΚΙΑ ΝΑΑΝ
του Μάνου Δημητρούλη*Μύδια κοκκινιστά με πανεύκολα ψωμάκια, ιδανική επιλογή και για τη νηστεία! Μαγειρεύονται γρήγορα είναι και νόστιμα!
• 180 γρ. Φαρινάπ
• 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
• λίγη αποξηραμένη ρίγανη
• αλάτι
Για τα μύδια
• 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
• λίγη αποξηραμένη ρίγανη
• αλάτι
Για τα μύδια
• 1 συσκευασία μύδια ψίχα @7thalasses.seafood
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 400 γρ. τριμμένες ντομάτες ή χυμός ντομάτας
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 20 ντοματίνια
• αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο θυμάρι, σκόνη τσίλι, αλάτι
• λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνομε το αλεύρι, το γιαούρτι, ρίγανη και αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια, ανοίγουμε με τα χέρια μας μακρόστενα πιτάκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά ρίχνουμε το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματίνια, την τριμμένη ντομάτα και αλατίζουμε. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μύδια, ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώστε να μαγειρευτούν τα μύδια.
Διατροφικές πληροφορίες/ μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 415 kcal
Υδατάνθρακες: 45.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 29.5 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
Υδατάνθρακες: 45.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 29.5 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου