ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
του Μάνου Δημητρούλη*
Υλικά για 16 κολοκυθοκεφτέδες
• 500 γρ. κολοκύθια
• 80 γρ. νιφάδες βρώμης
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 1 κ.σ. baking powder
• 2 κ.σ. λιναρόσπορο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• φρέσκο δυόσμο και άνηθο
• τρίμμα από ένα λεμόνι
• λίγη σκόνη σκόρδου
• αλάτι
Εκτέλεση
Με τη βοήθεια των εξαρτημάτων του Multiquick τρίβουμε τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Με τουλπάνι ή με καθαρή πετσέτα κουζίνας στραγγίζουμε πολύ καλά το τρίμμα κολοκυθιού για να φύγει όσο περισσότερο νερό γίνεται.
Προσθέτουμε λίγες κουταλιές νερό στο λιναρόσπορο και τον αφήνουμε λίγο για να τραβήξει.
Στο μεγάλο κάδο του πολυκοπτικού μηχανήματος με μαχαίρια, αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρουμε αλεύρι.
Στο μικρό κάδο του πολυκοπτικού μηχανήματος με μαχαίρια του Multiquick αλέθουμε ελαφρώς τα μυρωδικά.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι βρώμης, με το τρίμμα κολοκυθιού, το λιναρόσπορο, τα μυρωδικά, αλάτι και με τη βοήθεια κουταλιού σχηματίζουμε 16 κολοκυθοκεφτέδες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για 5 λεπτά από κάθε μεριά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε το φυτικό ή ζωικό γιαούρτι με μυρωδικά (άνηθο & δυόσμο) αλάτι και κύμινο.
Διατροφικές Πληροφορίες 🤓 ανά κολοκυθοκεφτέ
Ενέργεια: 50 kcal
Υδατάνθρακες: 8.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.9 γρ.
Λιπαρά: 2.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.9 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου