Σάντουιτς από ψητές πατάτες και λαχανικά
Χρώματα και σχήματα συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα έργο τέχνης που το απολαμβάνεις οπτικά και γευστικά.
Η πατάτα, το βασικό υλικό, όπως είναι με το φλοιό, πλένεται και καθαρίζεται πολύ καλά. Η δε ψητή πατάτα αναδεικνύει την καλύτερη γεύση της από οποιανδήποτε άλλο τρόπο μαγειρέματος.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 πατάτες
1 κολοκύθι (σε φέτες)
1 μελιτζάνα (σε φέτες)
Λίγα μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα (σε φέτες)
2 πιπεριές χρωματιστές ή πράσινες (σε μεγάλα κομμάτια)
1 ξερό κρεμμύδι (σε φέτες)
4 φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
1 ντομάτα (σε φέτες)
120 γρ. τυρί (ανθότυρο, μοτσαρέλα ή φέτα)
Λίγο ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες στη μέση, αλατίζετε, προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 20 περίπου λεπτά. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο γκριλ (180 βαθμούς C) μέχρι να μαλακώσουν (εκτός του μαρουλιού ή της σαλάτας).
Παίρνετε τη μισή πατάτα, τοποθετείτε από πάνω μια φέτα μαρούλι, τα ψητά λαχανικά σε στρώσεις, από πάνω βάζετε από μία λεπτή φέτα τυρί (30 γρ.) της αρεσκείας σας και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι της πατάτας έτσι ώστε να σχηματιστεί σάντουιτς.
Αναμιγνύετε σε ένα βάζο ή με το μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνετε τα σάντουιτς, γαρνίρετε με λίγο φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με γιαούρτι (1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πατάτα), ή να συνοδέψετε το σάντουιτς με γιαούρτι στο πλάι.
Κόστος συνταγής: Περίπου 4,00 – 4,50 € για 4 σάντουιτς.
Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου