ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Η ταραμοσαλάτα είναι ο νόστιμος παραδοσιακός μεζές που καταναλώνεται ως συνοδευτικό των νηστήσιμων γευμάτων. Η παρασκευή του είναι εύκολη με βασικό συστατικό τον ταραμά, λέξη τούρκικη, που σημαίνει αυγά ψαριού. Πρόκειται για αυγά κυπρίνου ή μπακαλιάρου που ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια και στην συνέχεια επεξεργάζονται για να παραχθεί ο ταραμοπολτός ή ταραμάς. Είναι γνωστός με δύο χρώματα: ο λευκός, που περιέχει μόνο αυγά ψαριού και φτιάχνει ποιοτική και νόστιμη ταραμοσαλάτα. Και ο ροζ που εκτός από αυγά ψαριών περιέχει και χρωστική ουσία που δίνει ωραίο χρώμα στην ταραμοσαλάτα.
Υλικά
300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μίγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού που έχουμε στύψει καλά. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι εναλλάξ. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε όλη τη διάρκεια, ώσπου να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου