ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ
Γλυκό του κουταλιού και η σκέψη πάει στο βύσσινο! Η απόλαυση! Καταναλώνεται μόνο του, ως βυσσινάδα σε δροσερό νερό (η επιβράβευση από την παρασκευή του γλυκού), μέσα σε γιαούρτι, πάνω από παγωτό και όπου προτιμάτε.
Φτιαχτέ το τον Ιούλιο που είναι η μεγάλη παραγωγή του βύσσινου, και απολαύστε το όλο το χρόνο, με μέτρο!
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
½ κιλό ζάχαρη
½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι τους. Όταν το γλυκό κρυώσει, βάζουμε τα βύσσινα σε γυάλινα βάζα και από πάνω ρίχνουμε όσο σιρόπι χρειάζεται. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπουκάλια για βυσσινάδα.
Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου