Ρεβυθοκεφτέδες και dip γιαουρτιού με ταχίνι
Πολύ νόστιμος, νηστίσιμος μεζές, που τον απολαμβάνεις κάθε φορά που θέλεις να γευματίσεις όσπριο. Τον απολαμβάνουν οι μεγαλύτεροι που χρησιμοποιούν τα όσπρια στην διατροφή τους, ως διαφορετική συνταγή. Το απολαμβάνουν και οι μικρότεροι, καθώς δεν θυμίζει όσπριο. Τα δε υλικά της παρασκευής είναι εκλεκτής διατροφικής αξίας.
Υλικά
250 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα απ΄ το προηγούμενο βράδυ αλλά άβραστα)
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κανέλλα, κόλιανδρο
Για το dip
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
½ – 1 σκελίδα σκόρδο καλά λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Λεμόνι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον φρέσκο κόλιανδρο και λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ζυμώνουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα μαζί με το dip. Μπορούμε επίσης να τα βάλουμε σε αραβικές πίτες μαζί με ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας μας και dip.
Κόστος συνταγής: 3,00 € (για 20 – 25 μικρούς ρεβυθοκεφτέδες και το dip)
Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.
ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου