Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», όπου απονεμήθηκε φόρος τιμής στους αγωνιστές του ΄40 που πολέμησαν για την ελευθερία της χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του πρακτικού, που ορίζει τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας από την διευθύντρια στον σημαιοφόρο της παρέλασης. Στη συνέχεια έγινε απονομή βραβείων και αριστείων στους αριστεύσαντες μαθητές κάθε τάξης που διέπρεψαν το προηγούμενο σχολικό έτος. Με τη λήξη των απονομών ακολούθησε το κύριο μέρος της γιορτής που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Κορίνα Ρόζη και Κατερίνα Ραυτοπούλου σε συνεργασία με την καθηγήτρια Βασιλική Σάββα που διεύθυνε τη χορωδία και την ορχήστρα.
Η γιορτή περιλάμβανε αναδρομή και εξιστόρηση των γεγονότων του ΄40 μέσα από αφήγηση, απαγγελία ποιημάτων, ερμηνεία τραγουδιών αλλά και ενσάρκωση μορφών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των  γεγονότων που συνέβησαν τότε, όπως, κάποια από τα χαρακτηριστικά σκληρά λόγια του Αδόλφου Χίτλερ, με τα οποία τονίστηκε η κτηνωδία και οι απάνθρωπες ιδέες, θέσεις που υποστήριζαν και επέβαλαν οι γερμανοί κατακτητές. Επιπλέον υπήρχε και προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ντοκουμέντων σχετικά με τα γεγονότα του ΄40.
Με τη  σχολική γιορτή, τιμήθηκαν όλοι όσοι έπεσαν στις μάχες του '40 και υπέφεραν τις κακουχίες του πολέμου και της κατοχής, τις απάνθρωπες συνθήκες, τις απώλειες και τα βασανιστήρια προκειμένου να είμαστε σήμερα τυπικά ελεύθεροι.
Η σχολική γιορτή έληξε με την απαγγελία του εθνικού ύμνου, ενώ δεν έλλειψε και το δυνατό χειροκρότημα, από τους  παρευρισκόμενους μαθητές, καθηγητές και γονείς, για την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την διοργάνωση της γιορτής. Εκδήλωση που διατηρεί  άσβεστη στην μνήμη τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων για την αξιοπρέπεια και την δόξα των Ελλήνων.
Ηλιάνα Γιαννακοπούλου

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου