Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Σε 3.256 αναρτήσεις

«ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» ΕΦΤΑΣΕ 1.500.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 

Εφτασε τις 1.500.000 επισκέψεις η ιστοσελίδα «Το Διάλειμμα», το μπλόγκ της Δημοσιογραφικής και Φωτογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στις 25 Αυγούστου. Επισκέψεις που αντιστοιχούν σε 3.256 αναρτήσεις!
Οι τελευταίες 500.000 επισκέψεις έγιναν το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τις 21 Ιουλίου 2021, όταν έφτασε το 1.000.000, δηλαδή σε δύο χρόνια και ένα μήνα!
Επιτυχία για σχολικό μπλογκ που λειτουργεί ερασιτεχνικά, με την κυριολεξία της λέξης. Αποτέλεσμα που οφείλεται στις καθημερινές πλέον αναρτήσεις, στην ποικιλία των δημοσιευμάτων, στα ρεπορτάζ που είναι έργο των παιδιών της δημοσιογραφικής ομάδας, στις εργασίες των μαθητών που πραγματοποιούνται στην τάξη και δημοσιοποιούνται στην συνέχεια. Στην φροντισμένη παρουσίαση, αισθητική και δημοσιογραφική, που σέβεται την δεοντολογία και προάγει μόρφωση και παιδεία.
Το Διάλειμμα δημιουργήθηκε ώστε οι μαθητές της Δημοσιογραφικής και Φωτογραφικής ομάδας να ασκούνται σε πραγματικές συνθήκες. Παράλληλα να προβάλλει το έργο που επιτελείται στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, στις τάξεις, στα προγράμματα και την λειτουργική αξιοποίηση των πλούσιων υποδομών που διαθέτει. Η πρόοδος του σχολείου να μην μένει εσωτερικά αλλά να διαχέεται στην ευρύτερη κοινωνία.
Έχει εξελιχθεί σε ένα διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης που περιλαμβάνει επιπλέον ειδήσεις, άρθρα έως προτάσεις ψυχαγωγίας που υπηρετούν την παιδεία αλλά και την αληθινή δημοσιογραφία, αυτήν που υπηρετεί την πληροφόρηση χωρίς να υποκύπτει σε πειρασμούς!  
Μοναδική περίπτωση δημόσιου σχολείου που ανταγωνίζεται αντίστοιχες ιστοσελίδες κατά κανόνα ιδιωτικών ή δημόσιων που λειτουργούν με ειδικό καθεστώς. Ιστοσελίδες σχολείων που τις επιμελείται μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό και αποτελούν οργανικό μέρος της λειτουργίας και της προβολής τους.
Την επιτυχία του Διαλείμματος την επιβεβαιώνουν και οι περισσότεροι από τους 650 καθημερινούς επισκέπτες του, από την Γλυφάδα, τα Νότια Προάστια, την Αττική, της Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες ή ελληνίζοντες.
Επιτυχία που χρειάζεται διαρκή προσπάθεια ώστε να διατηρεί την ποιότητα και συνεχώς να βελτιώνεται. Στα δε εμπόδια που συναντά να τα υπερπηδά, όπως με την περίπτωση του facebook που μας τιμώρησε με δύο χρόνια αποκλεισμό διότι αρνηθήκαμε να συμβιβάσουμε τις ασυμβίβαστες αρχές μας!...
Αγαπητοί αναγνώστες σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου