ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
του Μάνου Δημητρούλη*
ΥΛΙΚΑ
3 βιολογικά μήλα
3 βιολογικά αχλάδια
2 φύλλα σφολιάτας
Βιολογικό σιρόπι σφενδάμου
κανέλα
50 γρ. γκοργκοντζόλα (ΣΣ ιταλικό μπλε τυρί με «φλέβες», φτιαγμένο από πλήρες αγελαδινό γάλα)
1 αυγό
προοαιρετικά καρύδια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι μέρη.
Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε 6 λωρίδες με Βιολογικό σιρόπι σφενδάμου και από πάνω τοποθετούμε 1/2 φρούτο σε φετάκια.
Πάνω από το μήλο ρίχνουμε κανέλα και έξτρα σιρόπι σφενδάμου, ενώ πάνω από το αχλάδι βάζουμε γκοργκοντζόλα και σιρόπι σφενδάμου.
Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας, πατάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 17-20 λεπτά.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά μερίδα (100 γρ.)
Ενέργεια: 298 kcal
Υδατάνθρακες: 31.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.8 γρ.
Λιπαρά: 15.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 8.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου