Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΣΤΟ ΦΥΤΟ

Η περιβαλλοντική  ομάδα, φέτος, ασχολήθηκε με την φύτευση πολλών και διαφορετικών φυτών όπως η φακή, τα κρεμμύδια, τα μαρούλια, οι ηλίανθοι, τα φασόλια, το αρχαιοελληνικό σιτάρι ζεία και το απλό σιτάρι. 

Τα παιδιά  σύμφωνα με τις οδηγίες και υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητών,  μεριμνούσαν για τη φροντίδα και τη σωστή καλλιέργεια των φυτών μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία  έμαθαν βασικούς κανόνες της κηπευτικής και απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις για την επιλογή του κατάλληλου φυτού ανάλογα με τη χρησιμότητά του (πχ τροφή, εξωραϊσμός, προστασία).
Η μονοήμερη εκδρομή που πήγαν στην λίμνη Στυμφαλία, στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, τους έδωσε την ευκαιρία να παρατηρήσουν το φαινόμενο του ευτροφισμού που αποτελεί  ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λίμνες τα τελευταία χρόνια, τις επιπτώσεις  στην τοπική κοινότητα, αλλά και να γνωρίσουν είδη φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή καθώς και  την τοπική  ιστορία , μέσα από την επίσκεψη  στο λαογραφικό μουσείο.
Με προσμονή  οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας περιμένουν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς που θα τους δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε σε αρχείο παρουσίασης την ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δραστηριότητα του σχολικού έτους 2013-2014. 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΣΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου