Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973

Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η επέτειος του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ γιορτάστηκε με τρόπο ώστε να αναδυθεί το πνεύμα της εξέγερσης. Η αντίδραση των φοιτητών ενάντια στο καθεστώς  της χούντας, που είχε αυθαίρετα καταλάβει την εξουσία της Ελλάδας και ενάντια στην υποκρισία, τον αυταρχισμό και την ασυδοσία και υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας, στην παροχή παιδείας που να μορφώνει και για ζωή με αξιοπρέπεια και με εργασία!

Συνδυάστηκαν με επιτυχία κείμενα,  τραγούδια, οπτικοακουστικό υλικό και ένα θεατρικό δρώμενο που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στην γιορτή μαθητές, γονείς και καθηγητές. Ιδιαίτερα το εξαίρετο σε έμπνευση θεατρικό δρώμενο μετέφερε με αμεσότητα τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συνθήματα που συνεχίζουν να διατηρούν την επικαιρότητά τους…
Ακούστηκαν ωραία τραγούδια που συνδέονται με τις μέρες του Νοεμβρίου του 1973 από τα παιδιά της χορωδίας που διεύθυνε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα και η συνοδεία της κιθάρας και του αρμονίου τα έκανε πιο συναρπαστικά.
Οι εικόνες και τα βίντεο που προβλήθηκαν με γεγονότα της εποχής του Πολυτεχνείου 1973, ζωντάνεψαν την προσπάθεια και τον αγώνα των φοιτητών  για την αποκατάσταση  της  δημοκρατίας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η δήλωση του βραβευθέντα με το Νόμπελ ποίησης Γεωργίου Σεφέρη για το δικτατορικό καθεστώς.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος, ήταν η επιβράβευση στην προσπάθεια των παιδιών και των καθηγητριών Γεωργίας Πράππα και Παυλίνα Φυσάκη που είχαν την ευθύνη και  τον συντονισμό του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΑΜΠΙΡΑ, Α.Μ.

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου