Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στην Ουρανούπολη ένας πολύ κακός βασιλιάς, ο Αρπατίλαος. Όλοι οι πολίτες της χώρας τον αντιπαθούσαν γιατί τους φερόταν πολύ σκληρά. Ο βασιλιάς επειδή αντιλήφθηκε αυτό το μίσος, κάλεσε σε συμβούλιο τρεις έμπιστους συνεργάτες του,  για να βρεθεί μια λύση.
 
Ένας από αυτούς, ο Σουρίλιος Βρισελιέ, που ήταν μάγος, του πρότεινε να φτιάξουν μαγικά μαξιλάρια, για να βλέπουν οι υπήκοοί του εφιάλτες. Μια μέρα ένας δάσκαλος, ο Αντώνης κρυφάκουσε κάποιους φρουρούς να συζητάνε για τα μαξιλάρια. Έτσι ο Αντώνης κατάλαβε γιατί τόσο καιρό έβλεπαν όλοι τόσο άσχημα όνειρα. Ο Αντώνης τότε αποφάσισε με τους μαθητές του να φτιάξουν για τους ίδιους αντιεφιαλτικά μαξιλάρια, για να βλέπουν γλυκά όνειρα. Στην συνέχεια, έφτιαξαν και πολύ κακά μαξιλάρια για τον βασιλιά και τους συμβούλους του τα οποία ένα βράδυ που είχαν μεθύσει, τους τα έβαλαν στο παλάτι.
Το αποτέλεσμα ήταν να τρελαθούν από τους πολλούς εφιάλτες και να φύγουν από την Ουρανούπολη.
[Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ, Εικονογράφηση: Βαγγέλης Παυλίδης, σελίδες 44, έτος πρόσφατης έκδοσης 1992]
ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΛΛΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου