Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Περιηγήθηκαν στους χώρους και τα κτίσματα του Κέντρου Πολιτισμού, που δημιουργήθηκαν στον χώρο του πρώην Ιπποδρομίου και το κάθε παιδί τους κατέγραφε ως ήχους που άκουγε! Πρόκειται για το πρωτότυπο πρόγραμμα, «Ηχητικά τοπία», του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που παρακολούθησε η τάξη του Α4, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Περπάτησαν στο καταπράσινο πάρκο, με φυτά από την χλωρίδα της Αττικής. Θαύμασαν το εντυπωσιακό κανάλι, το οποίο είναι μια μακριά λωρίδα με θαλασσινό νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και αθλήματα. 
Ξεναγήθηκαν στην εντυπωσιακή Λυρική Σκηνή, με την εξαιρετική ακουστική και την πολύ καλή ορατότητα που δημιουργεί η αρχιτεκτονική της δομή και στην οποία πραγματοποιούνται σπουδαία θεατρικομουσικά γεγονότα, όπως παραστάσεις όπερας.
Επισκέφτηκαν τον πανέμορφο φάρο, που βρίσκεται σε ύψος οκτώ ορόφων και παρατηρείς όλη την Αθήνα.
Το ταξίδι τερμάτισε στην Εθνική Βιβλιοθήκη, η οποία ήταν χωρίς βιβλία γιατί δεν είχαν ακόμη τοποθετηθεί στα ράφια.
Το εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα, από τα πιο σπουδαία πολιτισμικά κέντρα της Ευρώπης, κατέκτησε την πλατινένια πιστοποίηση ως πράσινο κτίριο, όπως πληροφόρησε η συνοδός υπάλληλος. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έλαβαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις κατασκευές, τις χρήσεις και την λειτουργία τους, για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που γίνονται όλο τον χρόνο.
Στο τέλος αναπαράστησαν όλους τους ήχους που άκουσαν τα παιδιά με μουσικά όργανα. Οι μουσικές δημιουργίες τους καταγράφηκαν από την υπεύθυνη του προγράμματος και δόθηκε στο σχολείο ως ενθύμιο.
Η επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν, κατά κοινή ομολογία, μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή η οποία πρέπει να επαναληφθεί, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο…

ΜΑΡΙΑ ΣΙΑΠΑΤΟΡΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΟΧΙΔΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου