Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

KEMP ANNA


Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΦΡΑΝΚΙ 
 ΚΑΙ Η ΜΥΑΛΟ-ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ

Με πολύ έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο περιγράφεται η ιστορία του μικρού Φράνκι, ο οποίος δεν είναι και πολύ καλός μαθητής. Οι γονείς του απογοητευμένοι από την συμπεριφορά του και τους βαθμούς του τον στέλνουν εσωτερικό σε σχολείο.

Στην αρχή ευχαριστήθηκε που θα απαλλαγεί από τους γονείς του αλλά μετά συνειδητοποιεί ότι δεν του αρέσει και πολύ αυτό το σχολείο. Ανακαλύπτει  πως ο διευθυντής του σχολείου, ο δόκτωρ Γκόρι, έχει εφεύρει  μια μυαλορουφίκτρα που κάνει τους μαθητές ρομπότ και με μυαλό υπολογιστή.
Με τους φίλους του, τη Νιτ, τον Ουές, της τρελής νταντάς του, την Αλφοσίν και το κανίς της, προσπαθεί να καταστρέψει αυτό το μηχάνημα  και να απαλλάξει τους μαθητές από αυτό. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα μπορέσει να αποδείξει ότι το "Φ" σημαίνει φοβερός αντί φρίκη...
Πολύ συναρπαστική ιστορία με πολλή περιπέτεια και αγωνία. Παράλληλα ο αναγνώστης διδάσκεται ότι το σχολείο και γενικά η μόρφωση είναι απαραίτητη αλλά δεν πρέπει να φτάνουμε στα άκρα για να πετύχουμε την τελειότητα.
[Εκδότης ΠΑΤΑΚΗΣ, μετάφραση Βαχλίωτη Ελένη, σελίδες 206, ξενόγλωσσος τίτλος FANTASTIC FRANKIE AND THE BRAIN-DRAIN MACHINE, έτος έκδοσης 2013]

ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου