Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Στέφανος Γρανίτσας

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

Η πανίδα της πατρίδας μας παρουσιαζόμενη σε μικρά ευχάριστα διηγήματα, μια περιγραφή που αριστοτεχνικά συνδέει την ζωολογία με την λαογραφία. Περιγράφονται τα ζώα, τα πτηνά, τα έντομα και τα ψάρια που συναντάμε στην φύση ή χρησιμοποιούμε τα προϊόντα που μας προσφέρουν στην διατροφή μας και όχι μόνον.

Ο συγγραφέας Στέφανος Γρανίτσας ήταν δημοσιογράφος και λογοτέχνης, αλλά ασχολήθηκε με την πολιτική. Θαυμαστής του Ελευθερίου Βενιζέλου, εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 1911 και εξειδικεύτηκε σε θέματα αγροτικής πολιτικής. Σοσιαλιστικών τάσεων και υπέρμαχος των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, υπήρξε ο βασικός συντάκτης πολλών από τα αγροτικά νομοσχέδια που έφερε στη Βουλή ο Βενιζέλος. Πολέμησε στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο, ως ανθυπολοχαγός επικεφαλής εθελοντικού σώματος στο μέτωπο της Ηπείρου. Πέθανε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου 1915, σε ηλικία μόλις 35 ετών.
Το βιβλίο, που προλογίζει ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, εκδόθηκε το 1921, μετά τον θάνατο του συγγραφέα, από τον εκδοτικό οίκο "Ελευθερουδάκη" και αποτελείται από 190 σελίδες. 
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου