Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

JANE AUSTEN [Τζέιν Όστεν]

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Το μυθιστόρημα παρουσιάζει μια ιστορία μέσα από την εμπειρία του έρωτα και την απειλή της απώλειάς του. Πως η λογική πρέπει να συνδυαστεί με την ευαισθησία και το συναίσθημα, προκειμένου να επιτευχθεί η ευτυχία σε μια κοινωνία όπου το χρήμα και η κοινωνική θέση κυβερνούν και ορίζουν ακόμα και την μοίρα της αγάπης.

Η δυναμική,έξυπνη, ευαίσθητη και παρορμητική Μάριαν και η συνετή, λογική και συγκρατημένη αδελφή της Ελινόρ πρόκειται να ζήσουν την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Η πρώτη πρόκειται να γνωρίσει τον εντυπωσιακό αλλά επιπόλαιο Τζον και θα αγνοήσει την προειδοποίηση της αδελφής της για υπομονή και σύνεση. Αντίθετα η Έλινορ αντιμετωπίζει στωικά και σιωπηλά ην εγκατάλειψη του αγαπημένου της και παλεύει να κρύψει την δική της ερωτική απογοήτευση.   
[Εκδότης: ΣΜΙΛΗ, σελίδες 536, έτος πρόσφατης έκδοσης 2001, μετάφραση: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ξενόγλωσσος τίτλος: SENSE AND SENSIBILITY]

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΝΟΡΑ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου