Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

CCleaner

 Το καλύτερο καθαριστικό για τον υπολογιστή και το κινητό
του Κυριάκου Οικονομίδη

To CCleaner έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του υπολογιστικού μου συστήματος και πιστεύω των περισσοτέρων οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους αλλά και το μηχάνημα που λέγεται υπολογιστής. Όπως γνωρίζουμε αλλά τα λέμε και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, το CCleaner είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές που τρέχουν σε Windows και MacOS, (υπάρχει και έκδοση για Android συσκευές), με το οποίο καθαρίζουμε τον υπολογιστή μας από περιττά αρχεία που συσσωρεύονται κατά το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι το βασικό ενώ περιέχει και ένα σωρό άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως την αφαίρεση των κωδικών από sites που είμαστε εγγεγραμμένοι. 

Εκτός από το συνηθισμένο καθαρισμό από περιττά αρχεία του υπολογιστή μας, μας άρεσε και η επιλογή της υπηρεσίας drive wiper. Θα το βρείτε στα ελληνικά ως καθαριστή δίσκου στο πρόγραμμα.
Το Drive wiper αναλαμβάνει να καθαρίσει τον ελεύθερο χώρο του σκληρού μας δίσκου που  θα επιλέξουμε, αλλά υπάρχει και η επιλογή καθαρισμού όλων των δεδομένων του σκληρού μας δίσκου (δεν συνιστάται).
Υπάρχουν 4 επιλογές καθαρισμού: Καθαρισμός με ένα πέρασμα, με 3 περάσματα, με 7 περάσματα και τέλος με 35 περάσματα. Σκεφτείτε αν το σπίτι σας το σφουγγαρίζατε σε μια μέρα 35 φορές πως θα φαινόταν ε;
Επιπλέον, από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ο "εύκολος καθαρισμός", που με ένα κλικ κάνουμε άμεσα τις ενέργειες καθαρισμού και με συνοπτικές διαδικασίες θα έχουμε έναν πεντακάθαρο υπολογιστή.  Βέβαια, παραμένει ο παλιός τρόπος που πλέον ονομάζεται "Προχωρημένος καθαρισμός", όπου σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε εσείς χειροκίνητα τι θα καθαρίσουμε.
Σε κάθε νέα έκδοση του CCcleaner μπορείτε να διαβάζετε τις προσθήκες που έγιναν κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο.
Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος για να κατεβάσετε τις προαναφερθείσες εκδόσεις.

Στοιχεία προγράμματος

Έκδοση: 5.68.7820, μέγεθος: 24.6 MB (PC) - 36 MB (Android), λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / MacOS, κατασκευαστής: piriform.com

Κατεβάστε την εφαρμογή 


Πηγή: http://www.dwrean.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου