Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Dumas Alexandre [Δουμάς Αλέξανδρος]

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


Ένα από τα πιο γνωστά αλλά, κυρίως, αγαπημένα μυθιστορήματα που κάθε παιδί αλλά και ενήλικας θα ήθελε στην βιβλιοθήκη του.

Βρισκόμαστε στην εποχή του Λουδοβίκου ΧΙΙΙ, στη Γαλλία. Ο καρδινάλιος Ρισελιέ, ο παντοδύναμος πρωθυπουργός, θέλει να εξοντώσει τη βασίλισσα Άννα την Αυστριακή, γιατί τον εμποδίζει στα σχέδιά του. Ωστόσο, τέσσερις γενναίοι αριστοκράτες, αφοσιωμένοι στη βασίλισσά τους, ξιφομάχοι της Γαλλίας, θα κάνουν τα πάντα για να μην το επιτρέψουν αυτό. Είναι οι τρεις βασιλικού σωματοφύλακες, ο Άθως, ο Πόρθος, ο Άραμης και ο νεαρός Γασκόνος ντ’ Αρτανιάν, ο φίλος τους. Έτσι αρχίζει ένας σκληρός περιπετειώδης πόλεμος, ανάμεσα στους τέσσερις φίλους και στη στρατιά του Ρισελιέ. 
Η μοναδικότητα του βιβλίου αυτού, αποδίδεται στο ότι είναι γεμάτο δράση και έντονη πλοκή, αλλά και διδακτικό συγχρόνως. 
Οι τέσσερις φίλοι παραμένουν αχώριστοι, κάνοντας σύνθημά τους το «Ένας για όλους και όλοι για έναν» με έναν κοινό σκοπό, να υπερασπιστούν τη βασίλισσά τους. Το διαχρονικό αυτό μήνυμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, αφού το φαινόμενο της παιδικής βίας είναι ανησυχητικό, προτρέποντας τα παιδιά να γίνουν και αυτοί μικροί σωματοφύλακες, «πολεμώντας» κάθε μορφή βίας.
[Κυκλοφορεί από πολλούς εκδοτικούς οίκους ως παιδική διασκευή, αλλά και ως κανονική έκδοση, Ξενόγλωσσος τίτλος: LES TROIS MOUSQUETAIRES]

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΕΤΡΙΔΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο ο μαθητής το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.   

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου