Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (8/20)

Ο κύκλος δημιουργίας του καλαμποκιού

Μια φορά ένα παιδί είχε ανάγκη από χρήματα για να πάρει ένα εισιτήριο για να πάει πίσω στο χωριό του. Ήταν απελπισμένο γιατί δεν έβρισκε δουλειά. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένας άνθρωπος, το παιδί τον παρακάλεσε για μια δουλειά και εκείνος του είπε ότι είναι αγρότης και χρειάζεται εργάτες. Ο αγρότης δεν ήταν πλούσιος για δώσει χρήματα αλλά ήθελε βοήθεια. Το παιδί τον λυπήθηκε  και πήγε να τον βοηθήσει.
Την πρώτη μέρα έσκαψαν το χώμα, έκαναν αυλάκια και έβαλαν μέσα από έναν σπόρο, αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Έπειτα αφού περίμεναν κάποιες μέρες πήγαν να δουν την καλλιέργεια. Τα καλαμπόκια είχαν αρχίσει να φυτρώνουν. Τα πότιζαν συχνά και περίμεναν να μεγαλώσουν. Όταν ήρθε η ώρα, μάζεψαν τα καλαμπόκια, τα καθάρισαν, ξεχώρισαν τους σπόρους, τα έβαλαν σε σακιά και ήρθε η μέρα να τα πουλήσουν. Ο αγρότης είπε στο παιδί: «Πήγαινε να τα πουλήσεις και ότι χρήματα πάρεις είναι δικά σου». Το παιδί για καλή του τύχη βρήκε έναν έμπορο και πούλησε τα σακιά σε καλή τιμή. Με τα λεφτά που πήρε αγόρασε το εισιτήριο που ήθελε και γύρισε στο χωριό του.
Κατάλαβε πώς αν νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπό σου, πάντα θα βγαίνεις κερδισμένος στη ζωή.

Τζωρτζίνα Γαβαλά

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθητριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το παραμύθι, «Το πιο γλυκό ψωμί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου