ΣΤΙΚΣ ΚΑΡΟΤΟΥ
του Μάνου Δημητρούλη*
Το καρότο είναι λαχανικό που το εδώδιμο μέρος είναι η πορτοκαλί ρίζα του και καλλιεργείται όλο το χρόνο. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Προστατεύει το δέρμα και τα μάτια, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν χρόνια νοσήματα όπως ο καρκίνος και τα νοσήματα του καρδιαγγειακού.
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
• 6 καρότα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
• 1/2 κ.γ. θυμάρι
• αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καρότα.
• Τα κόβουμε σε χοντρά στικς (όπως στη φωτογραφία).
• Ρίχνουμε τα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
• Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί το ένα δίπλα στο άλλο
• Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 βαθμούς για 20 λεπτά.
• Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σάλτσα γιαούρτι- μουστάρδα με μέλι σε αναλογία 2:1 (100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% με 50 γρ. μουστάρδα με μέλι)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 205 kcal
Υδατάνθρακες: 14.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.1 γρ.
Λιπαρά: 15 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου