ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
του Μάνου Δημητρούλη*
Αγαπημένο ελληνικό φαγητό η φάβα ομολογώ και εδώ τη συνοδεύουμε με λιαστή ντομάτα, κάπαρη και φυσικά κρεμμύδι που απογειώνουν περαιτέρω τη γεύση της.
Υλικά για 4 μερίδες
250 γρ. φάβα
750 ml ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Θυμάρι
Για γαρνίρισμα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές, κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι με το ελαιόλαδο.
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ χειρός.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λιαστή ντομάτα, ελιές, κάπαρη.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά φρυγανιά με 40 γρ. φάβα
Ενέργεια: 88 kcal
Υδατάνθρακες: 12.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
Λιπαρά: 2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου