Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

112

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
                                        
Καλώντας το 112 είναι η πανευρωπαϊκή  κλήση που αντικαθιστά πανελλαδικά τους αριθμούς της Αστυνομίας (100), της Πυροσβετικής (199), των Πρώτων βοηθειών (166), του Λιμενικού (108), την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS (1056) και  την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά (116000). 

Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή  κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM). Στην Ελλάδα, λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης, με την αρμόδια υπηρεσία. Στις τηλεφωνικές κλήσεις  απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές  στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.
Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο αριθμός λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Ακόμη και από κινητό τηλέφωνο που έχει φραγή ή που δεν διαθέτει κάρτα SΙΜ ή που βρίσκεται εκτός δικτύου (δεν έχει σήμα).   
Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης (112) λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης στην Ελβετία και στην Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου