Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«Ο παππούς και το εγγονάκι»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Το μελέτησαν και στην συνέχεια το ζωντάνεψαν θεατρικά στην τάξη, το απόσπασμα του διηγήματος «ο παππούς και το εγγονάκι», του Λέοντος Τολστόι, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής λογοτεχνίας, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη, οι μαθητές του Α1, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Πρόκειται για  διήγημα από το οποίο αντλούνται διδάγματα συμπεριφοράς προς τους ηλικιωμένους.
Ένας πολύ γέρος και ανήμπορος παππούς ζει μαζί με τα παιδιά του. Κάποια στιγμή, σε ένα γεύμα, έσπασε το πιάτο του. Η νύφη του οργίστηκε και του είπε ότι θα τρώει πλέον μόνος του, σε μια ξύλινη γαβάθα.
Μια μέρα, οι γονείς παρακολουθούσαν το γιό τους που σκάλιζε κάτι. Τον ρώτησαν, τι κάνει και τους απάντησε ότι φτιάχνει μια γαβάθα για να τους ταΐζει, όταν γεράσουν.  Εκείνοι τότε μετάνιωσαν και αποφάσισαν να φέρονται καλύτερα στον παππού. 
Συγκινημένοι του ζήτησαν συγνώμη και του υποσχέθηκαν ότι ποτέ πια δεν θα τον παραμελήσουν. Τους συγχωρεί αμέσως και οι σχέσεις των γονιών του εγγονού με τον παππού αποκαθίστανται.
Και με την θεατρική απόδοση οι μαθητές  εμπέδωσαν το μήνυμα για το πως είναι καλό να συμπεριφέρονται στους ηλικιωμένους.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΜΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου