Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Με χιούμορ και εκλαϊκευμένα

ΤΟ ΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το μήλο! Το φρούτο που συμπορεύεται με την ανθρώπινη πορεία στην γη. Συνδέεται με σημαντικά γεγονότα! Αυτή η σχέση έγινε θεατρικό σχολικό μάθημα! Η σχολική παράσταση «Για ένα μήλο»,  του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, που παρουσιάστηκε και στην Γλυφάδα στο  κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και την απόλαυσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Παράσταση που απέσπασε τέσσερα βραβεία κατά την παρουσία της  στο διαγωνισμό της δράσης «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Σε 20’ όσο διαρκεί η παράδοση, στην διδακτική ώρα, με χιούμορ και εκλαϊκευμένο τρόπο οι θεατές έμαθαν την σχέση του μήλου με την επιστήμη και την ιστορία.
Οι πρωτόπλαστοι έχασαν τον Παράδεισο για ένα μήλο. Ο Ηρακλής στον ενδέκατο άθλο του έφερε, άρπαξε στην κυριολεξία, τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ΣΣ σήμερα λέγονται golden delicious). Ο Γουλιέλμος Τέλλος, ο ήρωας της Ελβετίας, αναγκάστηκε να στοχεύσει με το τόξο του ένα μήλο που βρισκόταν στο κεφάλι του γιού του (το πέτυχε το μήλο). Ο Τρωικός πόλεμος ξεκίνησε από το μήλο της έριδος, που ο Πάρης το έδωσε στην Αφροδίτη και αυτή του έκανε προξενιό την ωραία Ελένη. 
Ο Νεύτωνας ενώ βρισκόταν κάτω από μια μηλιά του ήλθε ένα μήλο στο κεφάλι. Τον προβλημάτισε η κατακόρυφη πορεία του φρούτου και ανακάλυψε την βαρύτητα. Κακεντρεχείς λένε ότι προτιμούσε να του έλθει κατακέφαλα αχλάδι από το διπλανό δέντρο, που είναι και πιο ελαφρύ!
Και το παραδοσιακό τραγούδι αναφέρεται στο μήλο. Είναι μάλιστα αγαπημένα διότι συνδέονται με τρυφερές και συναισθηματικές αναφορές. Αυτές που σε συντροφεύουν ως όμορφες αναμνήσεις.
Μην ξεχαστούμε το μήλο είναι και δημοφιλές φρούτο με πολλά ευεργετήματα στην υγεία!
Όλα αυτά είχαν διάρκεια ένα σχολικό μάθημα!
Καθηγήτρια Αικατερίνη Μαρία Ρόζη βάλε την βαρύτητα στις εξετάσεις για να γράψουν άριστα τα παιδιά! Και συ καθηγήτρια Μαργιέττα Στρουμπή βάλε την πορεία του μήλου στην ιστορία, το κόκκινο χρώμα θα υπάρχει μόνο για το μήλο!
Παιδιά ήσασταν υπέροχοι! Δώσατε ζωή στο σενάριο και εμείς οι θεατές χαρήκαμε, διασκεδάσαμε, φρεσκάραμε και τις γνώσεις μας για το μήλο!
Το ευχαριστηθήκαμε!!!
Περιμένουμε το επόμενο έργο!... 

Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου