Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας

 ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Βιωματικά αξιοπρόσεχτα σεμινάρια, βιωματικές ομάδες και συμβουλευτικές παρεμβάσεις πραγματοποιεί το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας (Κ.Π.Γ.) τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες κατοίκους ή εργαζόμενους της πόλης.
Έχουν σχεδιαστεί και πραγματοποιούν τα στελέχη του Κ.Π.Γ.: Μελίνα Χαρατσίδου (κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια) και Ελευθερία Καραντάνα (κοινωνική ανθρωπολόγο – ψυχοθεραπεύτρια).
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται, κατα κανόνα, σε αίθουσα του Κέντρου Πρόληψης που βρίσκεται στην διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου & Ηρακλείου 19, 1ος όροφος.   Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 210-9601364 (πρωινές ώρες) και στο e-mail: kpglyfadas@gmail.com
Τα σεμινάρια και οι ομάδες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017 είναι οι εξής:

Βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης- ενηλίκων

«Μηνύματα μιας ζωής με νόημα σε μια σύμπλοκη νέα πραγματικότητα» (5 Οκτωβρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Συγκρούομαι – σχετίζομαι. Μια σύγχρονη απειλή της ψυχικής ισορροπίας» (19 Οκτωβρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
«Αυτοάνοσα νοσήματα. Εστιάζοντας θετικά στον εαυτό μας» (2 Νοεμβρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Επάγγελμα γονιός. Η δυσκολία του μεγαλώματος» (16 Νοεμβρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
«Στρες. Φοβίες. Κρίσεις πανικού. Αλλάζοντας οπτική γωνία» ( 30 Νοεμβρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Παράλληλοι δρόμοι ή δρόμοι που τέμνονται;» (14 Δεκεμβρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
➢ «Ψυχοπαθολογία της καθημερινότητας» (11 Ιανουαρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Ζευγάρι. Ο αρχιτέκτονας της οικογένειας» (25 Ιανουαρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
«Ξεριζωμός...πόνος...θλίψη...απογοήτευση μια διαγενεϊκή πραγματικότητα στην Ελλάδα» (8 Φεβρουαρίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Προσχολική ηλικία και πρόληψη. Πώς στηρίζω το παιδί μου στο μεγάλωμά του» (22 Φεβρουαρίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
«Πένθος. Μία ζωτική διεργασία ζωής» 8 Μαρτίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
➢ «Λεκτική και μη λεκτική βία» (22 Μαρτίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
«Αντιμετωπίζοντας τις αγχώδεις διαταραχές στην εφηβεία» (5 Απριλίου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Ο θυμός των παιδιών» (26 Απριλίου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
«Θύμα – θύτης – σωτήρας» (10 Μαΐου). Συντονίζει η Μελίνα Χαρατσίδου.
«Εξαρτήσεις και εθισμός στο διαδίκτυο» (24 Μαΐου). Συντονίζει η Ελευθερία Καραντάνα.
  Γιορτή κλεισίματος τηςακαδημαϊκής χρονιάς 2016 – 2017, (7 Ιουνίου)

        Βιωματικά σεμινάρια και ομάδες εκπαιδευτικών 

Πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης, τη σχολική σύμβουλο α΄θμιας, την υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και τις υπεύθυνες αγωγής υγείας α΄θμιας και β΄θμιας. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να εξυπηρετεί ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
 Η θεματολογία, σεμναρίων και ομάδων, είναι γύρω από τη διαχείριση της κρίσης και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στα παιδιά και στους έφηβους.

 Βιωματικές ομάδες γονέων

●  Δύο δίωρες εβδομαδιαίες βιωματικές ομάδες γονέων, οι οποίες είναι πραγματοποιούνται 10:00 - 12:00 το πρωί. Η μια γίνεται Δευτέρα και η άλλη Πέμπτη και ξεκινούν ξεκινάνε 10 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
● Βραχύχρονη βιωματική ομάδα γονέων με παιδιά στην εφηβεία 5 συναντήσεων.
● Βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, 10 με 12 το πρωί,κάθε Τρίτη. Έναρξη ομάδας 11 Οκτωβρίου.

Παρεμβάσεις- Συμβουλευτική

Η εφαρμογή του προγράμματος: “Στηρίζοντας το παιδί στο πέρασμά του στην εφηβεία”.Το πρόγραμμα φέτος ξεκινά με την στ΄ ταξη του 1ου Δημοτικού Γλυφάδας, στις 20 Σεπτεμβρίου έως και 1 Νοεμβρίου.
Παρεμβάσεις σε τάξεις δημοτικού – γυμνασίου- λυκείου μετά από αίτημα των συλλόγων διδασκόντων και του διευθυντή του σχολείου για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα ψυχικής υγείας.
Συμβουλευτική: Βραχύχρονη συμβουλευτική 5 συναντήσεων για κατοίκους της Γλυφάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχέσεων, συμπεριφοράς, μαθησιακά, διαταραχών... 
Προσοχή! Στο Κέντρο δεν γίνεται διάγνωση ή ψυχοθεραπεία. Γίνεται υποδοχή αιτήματος, συμβουλευτική, ψυχολογική εκτίμηση και παραπομπή όπου χρειασθεί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου