Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΥΛΙΝΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Οι μαθητές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας,  ένας τρόπος να δείξουν την αγάπη τους για τα πουλιά είναι να συμμετάσχουν στον «21° Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά». 

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου (περιβαλλοντική ομάδα) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  τη «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» και το Δήμο Γαλατσίου.
Οι συμμετέχοντες εκτός από την δημιουργική τους φαντασία πρέπει να φροντίσουν οι φωλιές  να είναι ξύλινες, γερές κατασκευές, να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και να έχουν την δυνατότητα να αναρτηθούν σε δένδρα.
Στο εξωτερικό κάτω μέρος της φωλιάς και στο σφραγισμένο φάκελο με τα στοιχεία του κατασκευαστή που τη συνοδεύει, πρέπει να είναι γραμμένα τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου του δημιουργού και η ημερομηνία κατασκευής της.
Οι φωλιές πρέπει να σταλούν μέχρι την Τετάρτη 23 Μαΐου  στο 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου (Ταϋγέτου 60 & Πασσώβ 8, τ.κ.111 41, Γαλάτσι). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα:  210 2288340 & 210 2288341 και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mail@2epal-galats.att.sch.gr.
Οι φωλιές μετά το τέλος του διαγωνισμού δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους, αλλά αναρτώνται σε δέντρα του σε δέντρα του Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» του Δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.
Σε όλους τους συμμετέχοντες απονέμονται τιμητικοί έπαινοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου