Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Σχεδίες του Οδυσσέα

Σαλπάροντας με τον Όμηρο

Τα έπη του Ομήρου είναι κείμενα τα οποία περιγράφουν περιπέτειες των δυο πρωταγωνιστών του συγγραφέα,του Οδυσσέα για την Οδύσσεια και του Αχιλλέα για την Ιλιάδα. Η Οδύσσεια εξιστορεί την πορεία του Οδυσσέα ο οποίος επιστρέφει από την Τροία πηγαίνοντας στην Ιθάκη έπειτα από τον Τρωικό πόλεμο.
"Ταξίδεψε για πολλές ημέρες" χρησιμοποιώντας μια πρόχειρη σχεδία και τις κολυμβητικές του ικανότητες. Ο Ποσειδώνας όμως θύμωσε μαζί του και τον εκδικήθηκε προκαλώντας κακοκαιρία,κύματα στη θάλασσα και καταστροφή της σχεδίας.
Αυτή την κατεστραμμένη σχεδία θέλησαν να κατασκευάσουν από την αρχή τα παιδιά που φοιτούσαν στο τμήμα Α4 κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 ώστε να καταφέρουν να συνοδέψουν τον ήρωα στο δύσκολο ταξίδι του και να γνωρίσουν κι αυτοί από κοντά το νησί της Καλυψώς και όλη την Ιθάκη. Απαραίτητα υλικά της κατασκευής αυτής ήταν καλαμάκια,κόλλα ή κολλητική ταινία και ένα ύφασμα για πανί. Υπεύθυνη της εργασίας αυτής  ήταν η φιλόλογος κυρία Αλειφέρη.
Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και τη διαδικασία της κατασκευής. Στο τέλος η καθηγήτρια έκανε μια ευχή: "Μακάρι ο αέρας που θα φυσάει τα πανιά της ζωής σας να είναι πάντα ευνοϊκός".

ΜΑΡΙΑ ΣΙΑΠΑΤΟΡΗ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου