Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Διαχρονικά, γευστικά και απολαυστικά

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Τα παραδοσιακά κουλουράκια που φτιάχνανε οι νοικοκυρές. Τα πρόσφεραν ως συνοδευτικά βουτήματα στον ελληνικό καφέ που ενίσχυαν την γεύση του. Τα έδιναν στα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει η γεύση τους δεν ξεχνιέται...

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι του νερού πορτοκάλι (χυμός)
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπάουτερ
2 βανίλιες
αλεύρι, όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε, στην συνέχεια, σιγά- σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε  σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα.  Τα ψήνουμε σε φούρνο 250οC μέχρι να πάρουν χρώμα. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΑΣΑΚΛΗ

ΣΣ. Η συνταγή της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας της καθηγήτριας Ασπασίας Αμβράζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου