Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΖΩΝΤΑΝΟΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ράφια της βιβλιοθήκης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας είναι γεμάτα βιβλία και αποτελεί ένα ευχάριστο χώρο που τον επισκέπτονται καθημερινά μαθητές. Είναι από τις βιβλιοθήκες που τα βιβλία της έχουν τσακισμένες ράχες από την χρήση!... 

Η υπεύθυνη καθηγήτρια, Ζαφειρία Παπαδημητρίου, έχει φροντίσει την διακόσμηση του χώρου και την ανοίγει καθημερινά, για ένα δίωρο. Οι προτάσεις της στην επιλογή βιβλίων γίνονται με πρωτότυπο τρόπο. Σε συγκεκριμένες θέσεις τοποθετεί βιβλία που αποσπούν την προσοχή… για διάβασμα! 

 ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ;

Αξίζει να διαβάζετε βιβλία! Είναι συντροφιά όταν είστε μόνοι, αγκαλιά όταν την χρειάζεστε και πολλά, πολλά συναισθήματα. Σε κάνουν να γελάς, να κλαίς, να συγκινείσαι, να καταλαβαίνεις, να αγαπάς τον κόσμο. Τα βιβλία σε ταξιδεύουν σε καινούργιους κόσμους, μακρινούς τόπους, άλλες εποχές, διαφορετικά πρόσωπα, ζωές, καινούργιοι τρόποι αντιμετώπισης των καταστάσεων που βρίσκεστε. 
Πολλές φορές αγωνιούμε να ανακαλύψουμε τι γίνεται παρακάτω, άλλες φορές καταλαβαίνουμε πως νοιώθουν οι ήρωες και τους παρομοιάζουμε με τον εαυτό μας. Τα βιβλία μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Και αν δεν πειστήκατε ακόμα τα βιβλία μας μορφώνουν, μας κάνουν σοφότερους και μας βοηθάνε στα μαθήματα. Ναι καλά διαβάσατε, στα μαθήματα! Στην ορθογραφία, την παραγωγή γραπτού λόγου, ακόμη και στον προφορικό λόγο.
Για αυτό ελάτε στην βιβλιοθήκη όσοι δεν την έχετε επισκεφτεί. Κάνετε μια αρχή στον κόσμο του βιβλίου, στον κόσμο της μόρφωσης. Αξίζει!
Μαρίνα Διακρούση

ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

 [Οι μαθητές του Γ1, γιατί, τι και πότε διαβάζουν, το συμπέρασμα από έρευνα που έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας]
Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών διαβάζει εξωσχολικά βιβλία (περίπου το 80%) για να περνάει ευχάριστα η ώρα του. Ο χρόνος που αφιερώνουν είναι ελάχιστος. Το μεγαλύτερο ποσοστό διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία στο σπίτι τους συνήθως το βράδυ. Όλοι πιστεύουν ότι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων τους βοήθησε στο να βελτιώσουν την έκφραση τους  και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Τους περισσότερους τους παρότρυνε να διαβάζουν η οικογένειά τους
Γιώργος Βασιλόπουλος

 Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


Η Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας έχει προϊστορία. Καθηγητές του σχολείου φρόντισαν με πολύ κόπο και προσωπική εργασία να θέσουν τα θεμέλια φροντίζοντας τον  εξοπλισμό, την οργάνωση και την προμήθεια βιβλίων, πριν μερικές δεκαετίες. Μνημονεύουμε τα ονόματα της πρωτοπόρου Μαργαρίτας Χρυσού, που δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας, της Κυριακούλας Μπατζέ, της Πηνελόπης Λέντζου και του Γεώργιου Μποσινάκου, των οποίων η προσπάθεια βρήκε συνεχιστές...1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να αναφερθεί ότι η φροντίδα της βιβλιοθήκης, όπως και πολλές άλλες εργασίες, είναι εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών. Δεν λαμβάνουν καμία υλική αμοιβή, αντίθετα κάποια έξοδα τα καλύπτουν οι ίδιοι. Είναι πράξη αγάπης προς τα παιδιά, προς την κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή