Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Θερινή δροσερή νοστιμιά

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Το πεπόνι, από τα αγαπημένα θερινά φρούτα… παγώνει και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο!

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, μέταλλα (κάλιο και  μαγγάνιο) και βιταμίνες (Α, C και β-καροτίνη), ικανοποιεί την πείνα και τη δίψα χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητές του και χωρίς να δημιουργεί απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Τι θα χρειαστούμε
  • 500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γρ, γιαούρτι πλήρες
  • 125 γρ. μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές να αφρατέψει.
Σερβίρουμε με φυστίκια Αιγίνης!

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου