Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


ΕΝΑΣ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ

Παρατηρώντας τον νυχτερινό ουρανό, κατά προτίμηση, από περιοχές με όσο λιγότερο φωτισμό διακρίνεις μυριάδες αστέρια. Φωτεινά διαμάντια διαφόρων μεγεθών με φόντο τον γαλαξία! Αστέρια που απέχουν έτη φωτός από τη Γη, που αν παρατηρηθούν από πλησιέστερη απόσταση φανερώνεται η μοναδική μορφή του καθενός.

Το τηλεσκόπιο παρέχει την δυνατότητα της  πλησιέστερης λήψης! Ειδικότερα το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Αστεροσκοπείου Πεντέλης λειτουργεί το Κέντρο Επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη το οποίο προσφέρει προγραμματισμένες βραδινές παραστάσεις που γίνονται Σάββατα και Κυριακές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκλαϊκευτική ομιλία, παρακολούθηση ταινίας, ουρανογραφία και νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Newall (τα δύο τελευταία τμήματα πραγματοποιούνται μόνο όταν ο ουρανός είναι χωρίς σύννεφα). Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η παράσταση περιορίζεται στους εσωτερικούς χώρους. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για ηλικίες 10 ετών και άνω.
Το κόστος του προγράμματος είναι 5€ ανά επισκέπτη (άνεργοι και ΑΜΕΑ δωρεάν). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να  βρίσκονται στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης. Κρατήσεις δεν πραγματοποιούνται και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των 125 διαθέσιμων θέσεων. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα 210 - 3490022 & 210 - 8109107 καθημερινές 9-3μμ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου