Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Θεατρικά εργαστήρια και θεατρικές ομάδες από τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Διονύσου, Ελληνικού – Αργυρούπολης συμμετέχουν στο 13ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Οι παραστάσεις δίδονται στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Αριστάρχου 5 και Κορίνθου, με ώρα έναρξης 20:30, και έχουν ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου (παιδική παράσταση, διασκευή της Βατραχομυομαχίας του Ομήρου), «Βατραχοποντικοπόλεμος».
Πρόκειται για ένα μικρό εύθυμο έπος, που παρωδεί την ομηρική Ιλιάδα και αποδίδεται στο μεγάλο επικό ποιητή. Ο Ψιχουλαρπάχτης είναι ο βασιλιάς των ποντικών που κατοικούν γύρω από μια λίμνη. Οι αξιωματούχοι του τον παρουσιάζουν στο λαό σαν τον πιο γενναίο, δυνατό και μεγαλόπρεπο άρχοντα. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας άβουλος, φοβιτσιάρης και φιλάσθενος ποντικός. Μια μέρα αποφασίζει, ύστερα από τις πιέσεις του συμβούλου του Τσανακογλείφτη, να βγει για έναν περίπατο αφήνοντας για λίγο την ασφάλεια του παλατιού. Τότε γνωρίζει τον εύθυμο και γεμάτο ζωντάνια βασιλιά των βατράχων που ζουν στα νερά της λίμνης. Αλλά ένα φοβερό ατύχημα, θα γίνει η αιτία να χάσουν οι ποντικοί το βασιλιά τους και να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον των βατράχων με νέο βασιλιά.
• Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Άννα, είπα!» του Παναγιώτη Μέντη
Κοινωνικό δράμα που αναφέρεται σε μια γυναίκα διαταραγμένη, πληγωμένη και μόνης. Κυρίως όμως σε μια γυναίκα προδομένη. Από την οικογένεια, τις σχέσεις, την κοινωνία, τον ίδιο της τον εαυτό... Μια γυναίκα που δεν φροντίστηκε, δεν αγαπήθηκε, δεν εκτιμήθηκε όταν ήταν παιδί και γι’ αυτό δεν αναπτύχθηκε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ως προσωπικότητα. Κι αυτή η γυναίκα λέγεται… Άννα!
• Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου (βασισμένο σε δύο θεατρικά έργα του Ευγένιου Ιονέσκο) «ΠερΙ Ιονέσκο»
Ο Ευγένιος Ιονέσκο ήταν Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου. «Το να σκέφτεσαι αντίθετα από την εποχή σου είναι ηρωισμός. Αλλά το να το λες είναι τρέλα» αντικατοπτρίζει την σκέψη του συγγραφέα .
• Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Θεατρική ομάδα δημοτικής βιβλιοθήκης Διονύσου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»
Εμβληματικό θεατρικό έργο, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας: ο αρχαίος κόσμος, το Βυζάντιο, η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο.
• Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Θεατρική ομάδα Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης () «O Τσέχωφ σε…οκτώ σφηνάκια».
Μία παράσταση από οχτώ δραματοποιημένα διηγήματα του Τσέχωφ με πολύ χιούμορ. Ένα ταξίδι γέλιου στην τσαρική Ρωσία του τέλους του 19ου αιώνα και δίνει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα όπως : Υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από ένα φτέρνισμα; Όταν πεθαίνεις ξεβουλώνουν τ' αυτιά σου; Μπορείς να πας για κούρεμα σε χασάπικο;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου