Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Τεμπέλικη

Μηλόπιτα με βρώμη και καρύδια

Ευκολοπαρασκεύαστο  μυρωδάτο και λαχταριστό κέικ που μπορεί να συνοδεύει το πρωινό ή το απογευματινό. Καλή περίπτωση για όσους κάνουν δίαιτα και θέλουν κάτι γλυκό, εφόσον φάνε μια φέτα λογικών διαστάσεων.

Υλικά

4 μήλα κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι βρώμη
½ φλ. βούτυρο
½ φλ. καστανή ζάχαρη
Κανέλα και τζίντζερ σε σκόνη
 Καρύδια, προτιμήστε να τα σπάσετε λίγο πριν ξεκινήσετε την συνταγή, έχουν πιο ευχάριστη γεύση από τα έτοιμα.

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
3. Αλείφουμε ένα μικρό ταψάκι (περίπου 20cm) με βούτυρο. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και απλώνουμε τα μήλα.
4. Γεμίζουμε τα κενά με χοντροκομμένα καρύδια.
5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο.
6. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
7. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά)

Περισσότερες δημοφιλείς και νόστιμες συνταγές βρίσκονται ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΕΥΖΗΝ - Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αποδέκτη το μαθητικό πληθυσμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου