Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

«ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ»

 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«Το Χρυσοπράσινο φύλλο» είναι ένα διακρατικό πρόγραμμα το οποίο εκπονείται από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας  και το Γυμνάσιο Λακατάμειας της Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν  στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» οι παρουσιάσεις δράσεων των μαθητών και από τα δύο σχολεία, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. 
Την κοινή εκδήλωση προλόγισε η γυμνασιάρχης Ευγενία Λουμπαρδιά με έναν συγκινητικό λόγο που εστίασε στην Ελληνική καταγωγή και την Ορθοδοξία που συνδέουν τα δύο κράτη, αλλά και στον κορωνοϊό που στέρησε την άμεση επικοινωνία των δύο σχολείων. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ελένη Καράχου-Σκούταρη και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Καραβουσάνη οι εκπρόσωποι του Δήμου, πρόσφεραν στους εκπροσώπους της Κύπρου το πολυτελές λεύκωμα ΓΛΥΦΑΔΑ.  
Οι κύπριοι μαθητές πρόβαλλαν το πρόγραμμα που υλοποίησαν κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς και είχε σχέση με τον κορωνοΪο. Αναφέρθηκαν στην βιολογία του, στα επιστημονικά δεδομένα και σε στατιστικά στοιχεία που συνέλεξαν για το σχολείο τους, όπως πόσοι εμβολιάστηκαν, πόσοι αρρώστησαν.
Παρουσίασαν, στη συνέχεια, ένα θεατρικό βασισμένο στο μυθιστόρημα «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου. Ειδικότερα εστίασαν στην Σμύρνη, στην ζωή των Ελλήνων, λίγο πριν και κατά την διάρκεια των θλιβερών γεγονότων. Γεγονότα που δημιούργησε το διαχρονικό πρόβλημα του γένους των Ελλήνων, η διχόνοια. Παράλληλα προβάλλονταν εικόνες και κινηματογραφικό υλικό, εποχής, από την Σμύρνη
Το 3ο Γυμνάσιο παρουσίασε, με θεατρικότητα, το πρόγραμμα «Μα που πήγε ο Ωρίωνας;» που υλοποίησε την περσινή χρονιά και εστίαζε στο πρόβλημα της φωτορρύπανσης στην Γλυφάδα με μετρήσεις και προτάσεις, για να γίνει ο ουρανός πιο σκοτεινός, ώστε να φαίνεται η γοητεία των αστερισμών.
Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα της χορωδίας που συντόνισε η καθηγήτρια, Βασιλική Σάββα. Η επιλογή των τραγουδιών, η άριστη εκτέλεσή τους και η ζωντανή μουσική συνοδεία τους, γοήτευσε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό από την χορευτική ομάδα, που συντόνισε η καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη.  Παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικοί χοροί από την Ελλάδα, αλλά και συρτάκι που έφερε «αναστάτωση». Οι μαθητές των δύο σχολείων αυθόρμητα ενώθηκαν γεμίζοντας την σκηνή με την ωραιότερη λήξη. Μάλλον προσωρινά! 
Οι μαθητές ως κοινή παρέα βρέθηκαν στο σχολείο, συνέφαγαν και μετά… συνεχίστηκαν οι χοροί στο προαύλιο!!!
Το πρόγραμμα Χρυσοπράσινο φύλλο συντονίζουν οι καθηγήτριες Αικατερίνη Ρόζη και Ευγενία Λουμπαρδιά. 
Ανακεφαλαιώνοντας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για έναν μαθητή γυμνασίου μια τέτοια εμπειρία του μένει αξέχαστη. Ευχόμαστε όλοι οι μαθητές να έχουν αυτές τις ευκαιρίες, ώστε να δημιουργούν παρόμοιες και καλύτερες αναμνήσεις.
Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΡΟΜΕΡΟ (Κύπριος), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΗΚΟΣ, ΕΛΕΝΗ-ΒΙΚΕΝΤΙΑ ΜΠΕΝΕΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου